17 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljCazurile Covid, în creştere. Ce se întâmplă în Dolj

Cazurile Covid, în creştere. Ce se întâmplă în Dolj

La nivel naţional, cazurile de coronavirus au început să crească rapid în ultimele două săptămâni, iar săptămâna trecută au fost înregistrate 14.943 de cazuri. Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, a anunţat că începând de marţi ministerul va relua raportările zilnice.

În unele localităţi din Dolj, incidenţa a început să crească vizibil. Luni, 62 de pacienţi Covid erau internaţi în spitalele din judeţ, 7 dintre ei fiind la terapie intensivă. Numai în weekendul trecut au fost confirmate 155 de cazuri printre doljeni.

Cum arată situaţia internărilor în spitalele din Dolj

La Spitalul de Boli Infecţioase „Victor Babeş” din Craiova, erau internaţi la debutul acestei săptămâni 44 de pacienţi Covid. La Spitalul Judeţean de Urgenţă, doar 2 pacienţi au fost depistaţi cu noul coronavirus, la fel şi la Filantropia.
Pacienţi pozitivi mai sunt la Neuropsihiatrie (4), la Spitalul Orăşenesc Dăbuleni – Compartimentul Boli infecţioase (4) la spitalul din Filiaşi (2) şi cel din Calafat (6).

Localităţile fruntaşe la incidenţă

Cea mai mare incidenţă cumulată la 14 zile din Dolj este în comuna Mischii. Cu 7 cazuri în ultimele două săptămâni, rata de infectare la 1000 de locuitori este 4,12. Urmează Afumaţi, tot cu 7 cazuri, dar o incidenţă mai mică raportată la populaţie – 2,88. O incidenţă peste 2 este şi în Vârvoru de Jos (2,52) şi Sadova (2,03).

Craiova înregistra luni o incidenţă de 1,36 la mie, cu 403 cazuri confirmate în ultimele 14 zile.
„Se observă, într-adevăr, o creştere a cazurilor, dar până acum, din ce am constatat, sunt forme uşoare de boală”, a declarat pentru GdS Ştefan Popescu, purtătorul de cuvânt al Direcţiei de Sănătate Publică Dolj.

Prognoza Ministerului: Cât va dura noul val

În ultimele trei săptămâni, numărul de cazuri la nivel naţional a cunoscut o dublare săptămânală, iar Ministerul Sănătăţii estimează că perioada de creştere a numărului de cazuri va mai dura 4-5 săptămâni.
În spitalele din ţară sunt internaţi peste 1.400 de români, dintre care 86 de pacienţi sunt internaţi pe ATI, iar 68 din ei sunt nevaccinaţi.
Numărul deceselor înregistrate în săptămâna anterioară este de 33, faţă de 16 în urmă cu două săptămâni.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS