3.4 C
Craiova
duminică, 4 decembrie, 2022
Știri de ultima orăSanatateRafila: Aproape 15.000 de cazuri noi de COVID-19, săptămâna trecută

Rafila: Aproape 15.000 de cazuri noi de COVID-19, săptămâna trecută

Aproape 15.000 de cazuri noi de COVID-19 s-au înregistrat săptămâna trecută, dublu față de săptămâna trecută, a anunțat ministrul Sănătății, Alexandru Rafila.

Dintre acestea 2717 sunt cazuri de reinfecție. În spitale sunt internate 1410 persoane, din care 86 sunt la ATI. Au fost 33 de decese.

Astfel, între 4 iulie și 10 iulie, au fost raportate 14.943 de cazuri, față de 7.726 între 27 iunie și 3 iulie.

Este a treia săptămână în care numărul de cazuri se dublează.
„E un trend așteptat. Această creștere va dura circa 4-5 săptămâni, după care numărul de cazuri se va stabiliza și apoi să se reducă”, a precizat el.
Ministerul Sănătății dă astăzi ultima raportare săptămânală a numărului de infectări, iar de mâine revine la transmiterea zilnică a datelor.
La sfârșitul săptămânii trecute, Direcțiile de Sănătate Publică au cerut spitalelor reactivarea planurilor de reziliență COVID.

Rafila a precizat că în următoarele cinci săptămâni se vor înregistra tot mai multe cazuri de coronavirus, urmând ca de la jumătatea lunii august noile infectări să se stabilizeze și apoi să scadă. 12% din testele făcute arată rezultate pozitive. Tulpina Omicron este dominată. Deja au fost izolate primele tulpini BA5 care sunt responsabile de accelerarea pandemiei la nivel internațional.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS