12.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăBani & AfaceriCel mai nou RMN din Craiova, în contract cu CAS, la noul punct de lucru Phoenix Medicover

Cel mai nou RMN din Craiova, în contract cu CAS, la noul punct de lucru Phoenix Medicover


Rețeaua de clinici medicale Phoenix Medicover se extinde în Craiova și aduce echipamente de ultimă generație în radiologie și imagistică medicală pentru pacienți, inclusiv în contract cu CAS Dolj. Un nou punct de lucru a fost inaugurat recent pe strada Dr. Dimitrie Gerota, la nr. 18B, lângă fosta Fabrică de Confecții, iar multe dintre specialitățile regăsite aici sunt noi în cadrul rețelei de centre medicale, transmite dr. Ionuț Vasile, managerul rețelei de clinici Phoenix Medicover.

Specialități în premieră și adresabilitate mai mare 

„Am adus, în premieră, la noul punct de lucru, chirurgia si ortopedia pediatrică, chirurgie generală, ortopedie și traumatologie (CAS) și pneumologie (CAS). În plus, am crescut accesibilitatea pacienților de la specialități deja existente, unde există o cerere ridicată. Astfel, avem și la noul punct de lucru de pe str. Dr. Dimitrie Gerota cabinete de obstetrică ginecologie, neurologie (CAS), urologie,  cardiologie (CAS), medicină internă (CAS) și endocrinologie (CAS)”, a precizat dr. Ionuț Vasile.

Echipamente de ultimă generație, de la cel mai important jucător de pe piață

Echipa Phoenix Medicover a adus în noua locație cele mai performante echipamente medicale pentru radiologie și imagistică medicală, produse de cel mai apreciat jucător de pe piață: General Electric. 

„Toată aparatura pe partea de imagistică este de la General Electric: osteodensitometrul DEXA, RMN-ul, Rx-ul, ecografele, iar in viitorul apropiat ne dorim sa aducem și computer tomograf, astfel că vom avea gama completă de servicii pe această specialitate”, spune reprezentantul Phoenix Medicover.

De acum înainte, pacienții din Oltenia vor beneficia de cea mai nouă aparatură pentru rezonanță magnetică, iar pentru investigațiile de tip RMN clinica are contract cu CAS Dolj. 

Serviciile de radiologie vor fi disponibile din luna august, iar echipamentele pot fi utilizate pentru toate incidențele solicitate de medicul clinician. „Există diferite tipuri de poziții necesare, pentru care aparatul trebuie adaptat, în funcție de pacient, iar echipamentele noastre pot acoperi aceste multiple incidențe”, explică specialiștii în imagistică de la Phoenix Medicover.
Din echipa Phoenix Medicover D. Gerota fac parte nu mai puțin de cinci medici radiologi, iar pacienții au posibilitatea de a solicita și a doua opinie printr-o colaborare directă a clinicii cu medici recunoscuți din Bucureşti. 

Decontare nelimitată pentru cele 7 tipuri speciale de monitorizări

La Phoenix  Medicover pot face investigații și pacienții din cele 7 categorii speciale de monitorizare, pentru care serviciile se decontează nelimitat, indiferent de plafonul CAS.

„Dacă până recent pacienții  erau nevoiți să aștepte și 6-7 luni pentru a beneficia de investigațiile solicitate pentru monitorizarea afecțiunii, acum pot face aceste investigații la momentul necesar. Este vorba despre 7 categorii de pacienți, pentru Covid-19, boli oncologice, diabet zaharat, boli cardiovasculare, boli rare, boli neurologice sau cerebrovasculare. Este un lucru extraordinar, iar primele semne încep să se vadă. De exemplu, pe parte de pacienți oncologici, am vazut cancere care evoluează bine în ultimul timp, am constatat o scădere a cazurilor care avansează”, spune managerul Phoenix Medicover. 

„Acest nou punct de lucru vine cu multe specialități care au o relație strânsă de interdisciplinaritate, precum şi ca o extensie a celorlalte clinici ale noastre şi a spitalului de recuperare cronici Phoenix Medicover din Catargiu, pentru ca pacienţii care au nevoie de servicii de imagistică medicală sau radiologie să regăsească aceste servicii aici”, explică managerul rețelei Phoenix Medicover, dr. Ionuț Vasile. „Am venit cu vârful de gamă, cu echipamente de ultimă generaţie General Electric, pentru a le oferi pacienților din Oltenia cele mai bune standarde”, adaugă acesta.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS