21.8 C
Craiova
duminică, 3 iulie, 2022
In curand, Gazeta de Sud, intr-un nou format! Urmareste-ne in fiecare zi si fii primul care afla noutatile!
Știri de ultima orăSanatateCare este cea mai periculoasă pastilă luată fără prescripție medicală

Care este cea mai periculoasă pastilă luată fără prescripție medicală

Cei mai mulți oameni apelează la paracetamol atunci când suferă de o durere de cap, de dinți sau pentru a reduce temperatura. Problema este că dacă este luat incorect, medicamentul ajunge să provoace, inclusiv, insuficiență hepatică.

Despre acest lucru a vorbit profesorul John Brems, de la Universitatea Loyola din Chicago, care a spus că Tylenol, un medicament folosit în Statele Unite, care conține o doză mare de acetaminofen (paracetamol), a fost asociat cu insuficieța hepatică, conform Mirror. 

Mulți dintre pacienți au combinat medicamentul cu alcool și că pastila a fost luată o perioadă prelungită de timp

Expertul a punctat că în respectivele cazuri trebuie precizat faptul că a fost vorba despre Tylenol și că nu se aplică tuturor formelor de paracetamol, că mulți dintre pacienți au combinat medicamentul cu alcool și că pastila a fost luată o perioadă prelungită de timp.

Profesorul a precizat că respectivele cazuri sunt îngrijorătoare pentru cei care iau această formă de analgezic.

Brems a mai spus că în cazul unor pacienți a fost nevoie chiar de transplant hepatic. Afecțiunea care necesită un transplant este cunoscută sub numele de hepatită toxică – în cazul în care ficatul se inflamează din cauza unei reacții adverse la medicamente, substanțe chimice sau alcool.

„Pentru majoritatea oamenilor care respectă doza recomandată, aceasta nu reprezintă o problemă“

„Pentru majoritatea oamenilor care respectă doza recomandată, aceasta nu reprezintă o problemă. Dar dacă luați mai mult decât doza recomandată – în special pe o perioadă lungă de timp – vă puteți expune riscului”, a declarat Dr. Sarah Jarvis, din Marea Britanie.

Ca în cazul tuturor medicamentelor, este foarte important ca paracetamolul să fie luat doar în doza recomandată fie de medicul de familie, fie în instrucțiunile de pe ambalaj.

Un alt studiu publicat la începutul anului arată că persoanele care suferă de hipertensiune arterială și care iau în mod regulat paracetamol prezintă un risc crescut de boli de inimă și accident vascular cerebral, sugerează un nou studiu

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS