16.4 C
Craiova
duminică, 2 octombrie, 2022
Știri de ultima orăSanatateAlimente care contribuie la hidratarea organismului

Alimente care contribuie la hidratarea organismului

Apa este esențială pentru organism și pentru ca acesta să poată funcționa optim, este recomandat consumul de lichide dar și de alimente cu un conținut ridicat de apă.

Însă de ce este atât de importantă hidratarea? Consumând o cantitate suficientă de apă, pielea și părul își păstrează strălucirea și sănătatea. În plus, hidratarea poate contribui la prevenirea bolilor și îmbunătățește starea generală de sănătate a organismului. Apa poate avea un efect pozitiv asupra sistemului cognitiv, poate stabiliza emoțiile și poate chiar combate anxietatea. Totodată, corpul depinde de apă pentru a-și menține temperatura, pentru a elimina toxinele și pentru a lubrifia articulațiile și, nu în ultimul rând, pentru a supraviețui.

3 alimente care mențin organismul hidratat

Căpșunile

Căpșunile au un conținut de peste 90% apă, vitamina C și antioxidanți care luptă împotriva radicalilor liberi. De asemenea, sunt bogate în fibre și sărace în calorii, o cană de căpșuni proaspete are doar 49 de calorii, aproximativ 150 la sută din vitamina C zilnică, 3 grame de fibre, fier, vitamina B6, acid folic și magneziu.

Roșiile

Roșiile conțin aproximativ 95% apă și sunt excelente pentru hidratarea organismului. Indiferent de sortiment, roșiile sunt o sursă bună de vitamina A, importantă pentru menținerea sănătății pielii, a ochilor și a sistemului imunitar. În plus, conțin vitamina C, antioxidanți și licopen, un carotenoid responsabil pentru culoarea roșie caracteristică.

Berea fără alcool

Berea conține apă în proporție de peste 90%, iar datorită ingredientelor naturale din care este fabricată, cereale, hamei și drojdie, este considerată o băutură aliment și poate fi integrată într-un stil de viață sănătos. De asemenea, berea fără alcool conține carbohidrați, sodiu și apă, elemente importante pentru recuperare după activitatea fizică. Consumată cu moderație, berea poate ajuta și la restabilirea echilibrului de minerale din organism, datorită aminoacizilor, antioxidanților, mineralelor și vitaminelor de tip B.

Beneficiile hidratării corespunzătoare

Apa ajută la pierderea în greutate pentru că stimulează metabolismul, ceea ce poate ajuta în procesul de slăbire. De asemenea, menține senzația de sațietate, prevenind astfel supraalimentarea.
De asemenea, apa previne constipația. Deși consumul de alimente bogate în fibre îmbunătățește digestia, aceasta nu este singura modalitate de a preveni constipația. Pentru un tranzit intestinal bun, consumul de lichide poate fi la fel de benefic. În plus, pe măsură ce apa ajută la digerarea alimentelor, contribuie totodată și la absorbirea nutrienților, vitaminelor și mineralelor.

Hidratarea menține creierul în stare optimă – pentru o acuratețe a sistemului cognitiv, creierul are și el nevoie de hidratare corespunzătoare. Lipsa hidratării adecvate va conduce inevitabil la o lipsă de concentrare și epuizare.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS