21.2 C
Craiova
vineri, 14 iunie, 2024
Știri de ultima orăSanatateMedicul care a declanșat alerta falsă de variola maimuței, internat la Psihiatrie

Medicul care a declanșat alerta falsă de variola maimuței, internat la Psihiatrie

Medicul infecționist Andi Radu Agrosoaie, de la Spitalul Municipal Rădăuți, care în weekend a declanșat falsa alertă, la nivel național, de variolă a maimuței, a agresat, luni, o pacientă și colegi din spital și a fost nevoie să fie internat la Psihiatrie, informează Monitorul de Suceava.

Managerul Spitalului Municipal, Dan Vatră, a declarat că luni dimineață medicul a făcut scandal, a bruscat o pacientă și câteva asistente, după care s-a urcat în cabina unei mașini de la salubritate și nu mai voia să coboare. „Am chemat poliția și paza și l-am izolat la Psihiatrie, la noi în spital. Urmează să fie transferat cu pază la Spitalul Universitar de Psihiatrie Socola din Iași”, a precizat managerul Dan Vatră.

Luni dimineață ar fi trebuit să se desfășoare o anchetă internă la spitalul din Rădăuți

Luni dimineață ar fi trebuit să se desfășoare o anchetă internă la spitalul din Rădăuți, după ce medicul Radu Agrosoaie a postat pe pagina sa de Facebook fotografia unei paciente care avea o erupție pe față, cu textul: „Suspiciune de VARIOLĂ. Spitalul Rădăuți secția boli infecțioase. Primul caz în România. Izolăm, tratăm. Am anunțat Ministrul Sănătății”.

Direcția de Sănătate Publică Suceava și Ministerul Sănătății s-au sesizat imediat

Managerul spitalului, Direcția de Sănătate Publică Suceava și Ministerul Sănătății s-au sesizat imediat, au investigat cazul și duminică au transmis că din ancheta epidemiologică a rezultat clar că pacienta, în vârstă de 49 de ani, are varicelă (vărsat de vânt), la fel ca cei doi copii ai ei, nicidecum variolă.

Medicul Radu Agrosoaie are aproximativ 40 de ani și până acum a lucrat la 8 spitale

Medicul Radu Agrosoaie are aproximativ 40 de ani și până acum a lucrat la 8 spitale, în Rădăuți, Suceava, Piatra Neamț, Buhuși, Iași și București și la câteva companii din domeniul farmaceutic.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS