16.6 C
Craiova
duminică, 25 februarie, 2024
Știri de ultima orăActualitateTransplant anulat în România din cauza lipsei de sânge

Transplant anulat în România din cauza lipsei de sânge

Transplantul pentru un pacient român a fost anulat din lipsă de sânge. Este o criză cu care România se confruntă de foarte mult timp, pentru că sunt puțini oameni care donează: numai 2 la sută din populația țării noastre, relatează Digi24. 

Ficatul care ar fi trebuit să salveze un pacient din România – din cei peste 400 de pe lista de așteptare – fusese prelevat și ca să nu fie irosit, a ajuns în Republica Moldova în baza unui acord care există de trei ani. A salvat viața unui pacient de acolo, în timp ce pacientul din România care ar fi trebuit să facă transplantul așteaptă acum următoarea donare de organe, în speranța că atunci va fi și suficient sânge.

Transplantul este o operație care necesită cantități mari de sânge. Centrul de sânge din București a trimis mai multe pungi  pentru două transplanturi, dar pentru că primul pacient a sângerat foarte mult, a fost folosit și sângele care era rezervat celui de-al doilea pacient.

Aceste operații nu sunt programate, ele depind de momentul în care apare un donator de organe și este foarte greu ca spitalul să aibă sângele necesar , 10-20 de pungi, într-un timp scurt.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS