30.1 C
Craiova
joi, 26 mai, 2022
Știri de ultima orăSanatateJurma: "România ar putea ieși săptămâna viitoare din valul 5-Omicron"

Jurma: „România ar putea ieși săptămâna viitoare din valul 5-Omicron”

Medicul Octavian Jurma spune că săptămâna viitoare România ar putea ieși din valul 5-Omicron și să aibă parte de „o perioadă liniștită” în timpul verii.
„Azi incidența națională a revenit pe trend descendent și a ajuns la 0,5 la mie. (…) Săptămâna viitoare Cluj și București vor coborî în sfârșit sub unu la mie.

Sunt județele de referință cele mai credibile și pentru restul țării”, a scris Octavian Jurma, vineri, pe pagina de Facebook.

Medicul spune că lunile iunie și iulie sunt perioada cea mai sigură pentru relaxare și vacanțe.

„Săptămâna viitoare sper să ieșim din valul 5-Omicron după care să avem parte de o perioadă liniștită.

Lunile iunie-iulie (+mai și august ca luni de tranziție) se dovedesc și în al 3-lea an pandemic perioada cea mai sigură pentru relaxare și vacanțe.

Avem deci un interval clar în care putem să ne bucurăm în siguranță de răgazul pe care ni-l oferă pandemia și vă recomand să vă luați o vacanță în care să vă încărcați bateriile indiferent ce amenințări se adună la orizont pentru toamnă”, a mai scris mediul pe rețeaua de socializare.

Jurma: „Valul 6 e o certitudine în toamnă. Va debuta la finalul lui august

În România, va urma şi valul şase al pandemiei COVID, atrage atenţia medicul Octavian Jurma, care preconizează că acest val va veni în toamnă.

„Valul 6 este aproape o certitudine în toamnă şi va debuta probabil la finalul lunii august”, este de părere medicul Octavian Jurma.

Specialistul spune că pandemia nu s-a terminat. „Din păcate, singura pandemie care s-a terminat este cea din 1918, pentru că cea din 2020 este bine mersi şi produce noi tulpini într-un ritm ameţitor”, continuă medicul.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

Irina Begu a făcut un meci uriaş cu Alexandrova...

Victorie uriaşă pentru Irina Begu! Jucătoarea română s-a calificat...

ȘTIRI GdS