16.7 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăSanatateSCJU Craiova: Unitatea de Stroke şi cea de Arşi, în etapa de avizare

SCJU Craiova: Unitatea de Stroke şi cea de Arşi, în etapa de avizare

Unitatea de Stroke (pentru pacienţii cu AVC) şi Unitatea Funcţională pentru Arşi din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă din Craiova au ajuns în etapa de avizare. Deşi cele două unităţi ar fi urmat să funcţioneze de la începutul anului, încă nu au fost parcurse toate etapele necesare pentru inaugurare.

Se aşteaptă aviz de la Direcţia de Sănătate Publică Dolj, iar Unitatea de Stroke are nevoie şi de avizul unei comisii a Ministerului Sănătăţii.

La Unitatea pentru Arşi vor fi tratate arsurile medii

Fără a da o dată exactă, conducerea spitalului spune că, într-o perioadă scurtă de timp, Unitatea Funcţională de Arşi îşi va putea demara activitatea. Aici vor putea fi tratate arsuri medii.

“Vor exista trei paturi de terapie intensivă intermediară, cu monitorizarea funcţiilor vitale ale pacienţilor şi posibilitate de ventilaţie mecanică. Vor fi şi două săli de operaţie strict destinate arşilor. În plus, aici vom avea şi o cadă specială, cu circuit de apă sterilă şi macara de transport. Pacientul nu mai este luat pe braţe, fiind un pacient ars, traumatizat. Arsurile medii trebuie tratate într-un anume fel. Arsura este o poartă mare, deschisă către infecţii. De aceea, e nevoie de condiţii speciale, asigurate prin această terapie intensivă intermediară”, explică managerul SCJU Craiova, Eugen Georgescu.

Unitatea de Stroke aşteaptă vizita unei comisii a Ministerului

Managerul SCJU Craiova anunţă că este în curs de finalizare şi Unitatea de Stroke (pentru accidente vasculare ischemice acute), dotată cu şase paturi, cu echipamente de monitorizare a funcţiilor vitale şi oxigen medicinal.

Pacientul va fi internat în această unitate după procedura de tromboliză, care se realizează în Unitatea pentru Primiri Urgenţe.

Pentru Unitatea de Stroke, spitalul va primi şi vizita unei comisii de la Ministerul Sănătăţii, formată de specialişti în neurologie din alte centre din ţară. Conducerea unităţii medicale estimează că acest lucru se va întâmpla în aproximativ o lună.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS