7 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljNoi specialităţi pediatrice la SCJU Craiova: "Copilul nu este un adult în miniatură, era nevoie de acestea"

Noi specialităţi pediatrice la SCJU Craiova: „Copilul nu este un adult în miniatură, era nevoie de acestea”

Veşti importante pentru părinţii din regiunea Olteniei. Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă din Craiova va avea, în scurt timp, două noi compartimente importante, care vor funcţiona în cadrul Clinicii de Pediatrie. Este vorba despre o secţie de cardiologie pediatrică şi de o secţie de gastroenterologie pentru copii. Conducerea unităţii medicale a transmis că specialităţile vor fi accesibile în curând.

„Ne-am dorit să creăm două noi compartimente destinate copiilor. Sunt în curs de avizare, în acest moment, la Direcţia de Sănătate Publică Dolj, compartimentele de cardiologie pediatrică şi gastroenterologie pediatrică, în premieră la nivelul sistemului de sănătate publică din regiunea Oltenia. La cardiologie pediatrică vom avea cinci paturi, iar la gastroenterologie 10 paturi. Aceste specialităţi se regăsesc, în prezent, doar în domeniul privat”, a declarat Eugen Georgescu, managerul SCJU Craiova.

Coordonatorul secţiei de gastroenterologie pediatrică va fi medicul Desdemona Stepan, în cadrul Clinicii de Pediatrie I, iar cardiologia pediatrică va fi coordonată de dr. Maria Veronica, cu suportul medicului cardiolog Anda Ungureanu.

„Sunt lucruri noi, de care aveam nevoie pe parte de patologie a copilului. Copilul nu este un adult în miniatură, el are o patologie specifică şi este diferit şi din punct de vedere al relaţionării”, a precizat Georgescu pentru GdS.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS