24.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăSanatateLucratul de acasă a modificat preferințele pacienților în materie de operații estetice

Lucratul de acasă a modificat preferințele pacienților în materie de operații estetice

Lucratul de acasă a modificat preferințele pacienților în materie de operații estetice, consideră doctor Cristian Nițescu, doctor primar în chirurgie estetică și Doctor în Științe Medicale.

Nu mai e nicio îndoială că ultimii doi ani de pandemie ne-au modificat complet viețile, însă noul stil imprimat se reflectă în toate obiceiurile noastre. De la cum lucrăm, unde ne facem vacanțele și cum ne petrecem timpul liber, și până la cum ne facem cumpărăturile și ce fel de haine purtăm. Toate aceste modificări și-au pus amprenta chiar și în domeniul chirurgiei estetice, unde preferințele pacienților s-au modificat.

Doctorul Cristian Nițescu, unul dintre cei mai buni chirurgi plasticieni din România, remarcă faptul că lucratul de acasă a fost motivul pentru multe schimbări în domeniu. ”Cred că putem afirma că un stil de viață mai sedentar, impus de muncă de la distanță, induce o modificare mai mică sau mai mare în dieta noastră și în comportamentul nostru în general. Pot spune că pacienții pe care i-am avut însă, în ultimii doi ani, de la începutul pandemiei, nu au solicitat mai mult intervenții adresate țesutului adipos în exces, cum ar fi lipoaspirația. Din contră, din ce în ce mai mulți pacienți pe care i-am avut au ales să înceapă o activitate fizică pentru a-și menține tonusul, ceea ce mi se pare îmbucurător”, a declarat doctorul Cristian Nițescu.

Perioada de refacere

Potrivit medicului, în ultimii doi ani, ca și înainte de criza sanitară, principalele intervenții chirurgicale estetice solicitate au fost de augumentare mamară cu implanturi, mastopexie (ridicarea de sâni), rinoplastii, abdominoplastii și lipoaspirații.Cu toate acestea, preferințele au făcut ca ponderea acestora să se schimbe.

”Dacă înainte de pandemie pe primul loc erau solicitările pentru intervenții chirurgicale la nivelul sânilor și pe locul secund erau rinoplastiile, acum ordinea s-a inversat. Cred că acest lucru este datorat faptului că pentru intervenția de rinoplastie, contactul social în primele zile post-operator ar fi fost greu de realizat pentru pacienți și astfel, din diverse motive legate de job, nu reușeau să găsească perioada potrivită pentru intervenție. Astfel, pot să lucreze de acasă de la calculator, în timp ce se recuperează după rinoplastie”, spune doctor Cristian Nițescu.

Astfel, lucratul de acasă reprezintă un avantaj în ceea ce privește perioada de recuperare în urma unei intervenții chirurgicale estetice. Operații ca blefaroplastia sau lipoaspirația necesită 3-4 zile pentru recuperare, în timp ce intervențiile chirurgicale mai ample, la nivel abdominal sau mamar impun o perioadă de repaos de 14, până la 21 de zile. ”Poți continua să lucrezi, fără să ai nevoie de concediu și pe de altă parte te recuperezi acasă, în pat sau pe fotoliul confortabil, evitând efortul fizic. Un alt avantaj major al lucrului de acasă este ca poti relua activitatea socială oricând dorești, îți poți lua timpul necesar până te vindeci și capeți aspectul mult dorit, fără să fii supus un tir de întrebări”, a încheiat dr. Cristian Nițescu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS