14.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăSanatate31,9%, gradul de pozitivare pentru testele COVID efectuate

31,9%, gradul de pozitivare pentru testele COVID efectuate

Gradul de pozitivare pentru testele COVID-19 efectuate este de 31,9%, a informat, marţi, Ministerul Sănătăţii.

Într-un interval de 24 de ore, pe teritoriul ţării noastre, au fost înregistrate 36.269 de persoane pozitive cu virusul SARS-CoV-2, dintr-un total de 113.680 teste RT-PCR şi antigen efectuate.

Cei care au simptome ce pot indica prezenţa virusului SARS-CoV-2, rugaţi să apeleze medicul de familie

Ministerul reiterează că persoanele care au simptome ce pot indica prezenţa virusului SARS-CoV-2 (febră, tuse, oboseală, dureri de cap, pierderea gustului şi a mirosului etc.) sunt rugate să apeleze medicul de familie, call centerele DSP sau numărul unic de urgenţă 112 pentru a solicita testarea, conform Agerpres.

În Bucureşti şi în judeţul Ilfov, persoanele cu simptome de COVID-19 se pot deplasa cu mijloace proprii, nu cu mijloace de transport în comun, la centrele special create pentru recoltarea de probe pentru testare.

Persoanele ale căror teste sunt pozitive se pot deplasa la centrele de evaluare COVID-19 (http://www.ms.ro/centre-de-evaluare-covid-19/) pentru a primi consultaţie şi tratamentul necesar.

”În situaţia în care aveţi forme severe şi simptomele se manifestă agresiv apelaţi numărul unic de urgenţă 112!”, transmite Ministerul Sănătăţii.

Dintre cele 1.123 de persoane internate la ATI, 967 sunt nevaccinate anti-COVID

Potrivit sursei citate, dintre cele 1.123 de persoane internate la ATI, 967 sunt nevaccinate anti-COVID, iar dintre cele 193 de decese înregistrate 154 au survenit la pacienţi nevaccinaţi.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS