16.6 C
Craiova
duminică, 25 februarie, 2024
Știri de ultima orăSanatateRomânia primește astăzi 50.000 de cutii de Molnupiravir

România primește astăzi 50.000 de cutii de Molnupiravir

România primește luni 50.000 de cutii de Molnupiravir, pastila anti-COVID-19 produsă de Merck, anunță B1 TV. Medicamentul trebuie administrat în primele 3-4 zile de boală, când apar simptome.

„Formele asimptomatice sau cu simptomatologie minoră nu au de ce să ia un astfel de antiviral”, susține doctorul pneumolog Gilda Popescu.

„Molnupiravir va fi destinat pacienților care pot evolua sever în această formă de boală, deci de la mediu spre sever“

”S-au împlinit doi ani de când Organizația Mondială a Sănătății a declarat pandemia SARS-CoV-2 ca urgență mondială de sănătate publică. S-au găsit până acum tot felul de produse terapeutice sau s-au căutat produse terapeutice care să aibă eficiență mare în tratarea acestui virus, virus care a afectat peste 70 de milioane la nivel global și a provocat aproape 6 milioane de decese. Se pare că noul produs, Molnupiravir, produs de firma Merck, este un antiviral mai specific care să acționeze asupra virusului SARS-CoV-2. El va fi destinat pacienților care pot evolua sever în această formă de boală, deci de la mediu spre sever”, a spus Gilda Popescu.

Potrivit medicului, Molnupiravir ar trebui administrat de când apare simptomatologia.

„Formele asimptomatice sau cu simptomatologie minoră nu au de ce să ia un astfel de antiviral“

Gilda Popescu susține că persoanele cu forme asimptomatice sau ușoare nu au de ce să ia Molnupiravir.

„El trebuie administrat în primele 3-4 zile, când apar simptome. Formele asimptomatice sau cu simptomatologie minoră nu au de ce să ia un astfel de antiviral, dar cele la care apar manifestări cu febră, cu alterarea stării generale, cu stare generală proastă, în general, cu mialgii, cu dureri atroce în gât, cu cefalee, deci dureri de cap, după ce vor fi evaluate de către un specialist, vor putea beneficia de acest medicament”, a mai afirmat medicul.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS