8 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSanatateCe înseamnă dacă nu aveți reacții adverse la vaccin

Ce înseamnă dacă nu aveți reacții adverse la vaccin

Reacțiile adverse la vaccinul anti-COVID-19 acoperă o paletă largă de simptome însă la unii se poate întâmpla să nu aibă nicio reacție. Un nou studiu face lumină în acest caz și vine să îi liniștească pe cei care se află în această situație.

Chiar dacă nu aveți reacții adverse la vaccinul COVID-19, este posibil ca acesta să vă protejeze în continuare, arată un nou raport liniștitor.

Multe persoane care primesc vaccinurile COVID cu ARNm de la Pfizer și Moderna au semnalat dureri de corp și oboseală care indică faptul că vaccinul declanșează reacția sistemului imunitar pentru a recunoaște și a lupta împotriva coronavirusului.

Dar ce se întâmplă dacă vă simțiți bine și nu aveți astfel de simptome

În noul studiu, cercetătorii au analizat 206 angajați ai spitalului Walter Reed National Military Medical Center pentru a detecta anticorpi împotriva coronavirusului înainte și după ce au primit cele două doze ale vaccinului Pfizer.

Angajații au primit vaccinurile între lunile decembrie 2020 și ianuarie 2021 și au fost urmăriți până în martie 2021 și li s-au efectuat analize de laborator în aprilie și mai.

La fel ca în studiile clinice, cel mai frecvent simptom raportat în rândul participanților la studiu a fost durerea de braț, cu rate de 91% după prima injecție și 82% după a doua.

După prima injecție, 42% dintre participanți au raportat că se simt obosiți sau slăbiți, iar 28% au raportat dureri de corp. După cea de-a doua injecție, 62% au raportat că se simt slabi sau obosiți, iar 52% au raportat dureri de corp, se arată în raport.

Femeile, mai tinere și cu o greutate mai mică au fost asociate cu efectele secundare mai puternice ale vaccinului.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS