21.7 C
Craiova
joi, 19 mai, 2022
Știri de ultima orăSanatatePersoanele care au făcut o formă ușoară de COVID pot avea probleme de memorie și atenție

Persoanele care au făcut o formă ușoară de COVID pot avea probleme de memorie și atenție

Persoanele care au făcut o formă ușoară de COVID-19 pot avea probleme de memorie și atenție chiar și la nouă luni după recuperare, relatează Reuters.

Studiul realizat de Universitatea Oxford din Marea Britanie arată că, în ciuda lipsei simptomelor grave, pacienții testați au avut probleme legate de amintirea experienţelor personale și menținerea atenției.

Persoanele care au avut o formă uşoară de COVID-19 au suferit totuşi de probleme de memorie şi de atenţie

Rezultatele studiului au arătat că persoanele care au avut o formă uşoară de COVID-19 şi care nu au prezentat simptome persistente după îmbolnăvire, sau aşa numitul COVID-19 de lungă durată („long-Covid”), au suferit totuşi de probleme de memorie şi de atenţie mai multe luni după recuperare.

În cadrul studiului, cei 136 de participanţi care au testat pozitiv pentru coronavirus, dar nu au raportat simptome de lungă durată, au fost rugaţi să rezolve o serie de exerciţii pentru a le fi testate abilităţile cognitive şi memoria, scrie Agerpres.

Participanţii au avut probleme semnificative în a-şi aminti experienţe personale

Cercetătorii au descoperit că participanţii au avut probleme semnificative în a-şi aminti experienţe personale, ce fac parte din memoria episodică, până la şase luni după infectare.

Ei au constatat, de asemenea, că acestor pacienţi le-a fost afectată capacitatea de a-şi menţine atenţia până la nouă luni după infectare.

„Ceea ce este surprinzător este că, deşi persoanele care au avut COVID-19 nu mai aveau simptome în momentul testării, ele au prezentat probleme de memorie şi atenţie”, a declarat dr. Sijia Zhao de la Departamentul de Psihologie Experimentală din cadrul Universităţii Oxford.

„Oamenii pot dezvolta probleme congnitive cronice luni de zile după infectare“

„Descoperirile noastre arată că oamenii pot dezvolta probleme congnitive cronice luni de zile după infectare”, a adăugat experta.

Cu toate acestea, cercetătorii care au realizat studiul au afirmat că persoanele care au experimentat probleme în ceea ce priveşte memoria episodică şi menţinerea atenţiei au revenit în mare parte la normal după şase şi, respectiv, nouă luni.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

Laurențiu Reghecampf a devenit, din nou, tată. Bine ai...

Antrenorul formaţiei Universitatea Craiova, Laurențiu Reghecampf (46 de ani),...

ȘTIRI GdS