17.5 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljCoadă la testarea pentru Covid, la Infecţioase. Rată de pozitivare de 30%!

Coadă la testarea pentru Covid, la Infecţioase. Rată de pozitivare de 30%!

Craiovenii se înghesuie la testarea gratuită pentru Covid, iniţiată începând cu data de 14 ianuarie la Spitalul Clinic de Boli Infecţioase „Victor Babeş”. Miercuri, în jurul orei 11, câteva zeci de persoane aşteptau la rând să efectueze un test PCR.

Solicitările au crescut de la o zi la alta, transmite directorul unităţii medicale, Adina Turcu. Managerul spitalului spune că numai marţi s-au efectuat aproape 400 de teste.

„În primele zile s-au prezentat în jur de 200 de persoane. Luni şi marţi, peste 700 craioveni s-au testat la centrul nostru”, a precizat, pentru GdS, Adina Turcu.

Rata de pozitivare de aproximativ 30%

Rata de pozitivare a testelor este spectaculoasă. Aproape 30% dintre cei testaţi au fost confirmaţi cu infecţia, spune managerul de la Victor Babeş.

„Rata de pozitivare este undeva în jurul a 30%. De exemplu, luni, 17 ianuarie, am avut 349 de recoltări, dintre care 139 de probe au fost pozitive. Marţi, 18 ianuarie, am avut 376 de recoltări, dintre care 185 sunt persoane pozitive”.

Numărul cazurilor de coronavirus este în creştere în Dolj, la fel ca în întreaga ţară. Marţi, au fost înregistrate 237 de cazuri în judeţ, iar miercuri 193. Incidenţa este mai mult decât dublă faţă de acum şapte zile (1,72 în Dolj), iar Craiova se apropie de 3 la mie (2,82).

Campania continuă până la final de februarie

Spitalul pune la dispoziția oamenilor 80.000 de teste, achiziționate în urma unui proiect cu fonduri europene. Campania durează până pe 28 februarie, putând fi prelungită în caz de necesitate.

Testarea gratuită pentru COVID-19 se poate efectua zilnic, inclusiv sâmbăta şi duminica, între orele 7.00 și 19.00, fără programare prealabilă, în ordinea sosirii la sediul spitalului din Calea București nr. 64.

Rezultatele (exclusiv în limba română) vor fi disponibile pe suport de hârtie la poarta unității sau electronic, pe o adresă de e-mail, în termen de maximum 24 de ore de la testare, în funcție de numărul de solicitări.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS