-2.8 C
Craiova
joi, 27 ianuarie, 2022
Știri de ultima orăSanatateRafila: Numărul de cazuri noi internate zilnic din cauza Covid-19 în spitale este de 200-250

Rafila: Numărul de cazuri noi internate zilnic din cauza Covid-19 în spitale este de 200-250

Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, a declarat, vineri, că numărul de cazuri noi internate zilnic din cauza Covid-19 în spitale este 2-2,5%, ceea ce înseamnă 200-250, la un număr zilnic momentan de 10.000 de persoane confirmate pozitiv cu Sars-CoV-2.

Rafila a spus că la nivel național, gradul de ocupare a paturilor destinate pacienților Covid este de 16%, în Suceava fiind cel mai mare grad de ocupare, de 34%.

„Numărul de cazuri internate din numărul de cazuri noi înregistrate zilnic se situează în jurul valorii de 2-2,5%“

„Ceea ce observăm este că numărul de cazuri internate din numărul de cazuri noi înregistrate zilnic se situează în jurul valorii de 2-2,5%. Cam atâția se internează în fiecare zi în plus 200-250 de persoane internate în spitale, cu toate că înregistrăm cifre foarte mari la nivelul cazurilor confirmate, care ne apropie de 10.000 de persoane zilnic”, a declarat vineri Alexandru Rafila în cadrul unei conferințe de presă la Ministerul Educației.

Media națională de ocupare a paturilor destinate infecției Covid-19 este de 16%

Potrivit cifrelor comunicate de ministrul Sănătății, cel mai mare grad de ocupare a paturilor este în județul Suceava-34%. Pe locul următor este Cluj-28%, în timp ce București și Ilfov au fiecare 16%. Media națională de ocupare a paturilor destinate infecției Covid-19 este de 16%, a precizat Alexandru Rafila.

„Încercăm să ținem școlile deschise, dar nu cu orice preț… În funcție de evoluția pandemică, dar și de particularitățile noi Omicorn… Această boală are o transmisibilitate foarte mare”, a explicat ministrul Sănătății, Alexandru Rafila.

Ministerul Sănătății și Ministerul Educației au decis să modifice modul de organizare a cursurilor școlare în timpul valului Omicron al pandemiei. Astfel, toate unitățile școlare dintr-un județ vor fi închise dacă unitățile medicale județene vor avea ocupate paturile ATI în proporție de 75%.

În fiecare zi de joi se va decide modul de organizare a cursurilor în săptămâna următoare

Situația va fi prezentată pe site-urile DSP și ale inspectoratelor școlare. În fiecare zi de joi se va decide modul de organizare a cursurilor în săptămâna următoare.

„Suntem încă departe de acest scenariu… pe măsură ce un județ se va apropia de pragul de 75%, acest lucru va fi cunoscut prin informații publice”, a declarat ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

RAT va trece graniţele Craiovei

Primăria Craiova vrea să extindă transportul public în comunele limitrofe.

ȘTIRI GdS