10.6 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljDolj: Numărul de internări Covid creşte mai lent, în raport cu infectările

Dolj: Numărul de internări Covid creşte mai lent, în raport cu infectările

Alte 110 infectări cu coronavirus au fost confirmate joi în Dolj. Este a doua zi consecutivă cu peste 100 de cazuri în judeţ, iar faţă de zilele precedente, numărul aproape s-a dublat. Însă cazurile care necesită spitalizare sunt, deocamdată, reduse. Cu toate acestea, la Spitalul de Boli Infecţioase „Victor Babeş” din Craiova, dintre cei 46 de pacienţi internaţi, 5 sunt copii.

5 copii cu Covid, spitalizaţi la Infecţioase

Deşi numărul de cazuri a crescut vertiginos în ultima săptămână, atât la nivel naţional, cât şi la nivelul judeţului Dolj, unde cazurile pozitive depistate zilnic s-au dublat în şapte zile, numărul pacienţilor internaţi rămâne încă redus.
„Am observat o creştere a numărului de internări în ultimele zile, dar nu atât de mare în relaţie cu numărul de cazuri confirmate. Sunt pacienţi cu forme medii de boală. Avem, însă, de acum două zile, cinci copii, de asemenea cu forme moderate”, transmite dr. Adina Turcu, managerul spitalului „Victor Babeş” din Craiova.

Şi directorul Spitalului Clinic Municipal „Filantropia”, unitate suport Covid, întăreşte aceste constatări. Doar trei pacienţi erau internaţi joi aici. „Adresabilitatea este mică pentru pacienţii Covid. Deocamdată este linişte, sperăm că aşa va rămâne. Chiar şi în ambulatoriu am avut doar unul sau doi pacienţi Covid”, a transmis managerul Liviu Radu.

Doljenii au început să se prezinte la centrele de evaluare Covid

La „Filantropia”, nu s-au prezentat până acum nici pacienţi cu forme uşoare, pentru a fi văzuţi de cadrele medicale de la centrul de evaluare Covid pentru forme uşoare şi medii. În schimb, la Spitalul de Infecţioase, vin zilnic oameni depistaţi cu coronavirus.

„Avem zilnic prezentări la centrul de evaluare Covid, sunt pacienţi trimişi de către medicul de familie în urma confirmării infecţiei”, precizează Adina Turcu.

Centrele de evaluare Covid sunt menite să evite supraaglomerarea spitalelor şi să permită, astfel, şi accesul pacienţilor non-Covid la îngrijirile medicale necesare. Aici, pacienţii cu forme uşoare şi medii vor putea primi tratament gratuit, indiferent dacă sunt sau nu asiguraţi medical.

La Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă din Craiova, centrul de evaluare nu a fost încă deschis. Directorul medical, dr. Cristiana Geormăneanu, spune că acesta este în proces de organizare. Nici la Judeţean nu a crescut notabil numărul pacienţilor Covid, în ultimele zile. La secţia ATI, erau internaţi joi opt pacienţi.

Incidenţă de două ori mai mare în Dolj faţă de săptămâna trecută

Incidenţa cazurilor de coronavirus este mai mult decât dublă în prezent faţă de cifra de acum şapte zile. Doljul înregistrează o incidenţă de 0,83 la mie pe 13 ianuarie, faţă de 0,34 la mie pe 6 ianuarie. O singură localitate se află, deocamdată, în scenariul roşu: comuna Cârcea, care a trecut de 3 la mie pe 11 ianuarie şi avea joi o incidenţă de 4,73 cazuri la mia de locuitori în ultimele 14 zile.

Incidenţa în Craiova este de 1,27 la mie.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS