21.7 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăSanatateA treia doză de AstraZeneca crește numărul anticorpilor împotriva Omicron

A treia doză de AstraZeneca crește numărul anticorpilor împotriva Omicron

A treia doză de AstraZeneca crește semnificativ numărul anticorpilor împotriva Omicron, reiese dintr-un studiu.

AstraZeneca a anunțat joi că datele preliminare ale unui studiu făcut pe vaccinul său COVID-19, Vaxzevria, au arătat că acesta a generat un răspuns mai mare al anticorpilor împotriva variantei Omicron și altor variante, inclusiv Beta, Delta, Alpha și Gamma, atunci când a fost administrat ca a treia doză de rapel.

Răspunsul crescut, observat la persoanele care au fost vaccinate anterior fie cu Vaxzevria, fie cu un vaccin cu ARNm

Răspunsul crescut a fost observat la persoanele care au fost vaccinate anterior fie cu Vaxzevria, fie cu un vaccin cu ARNm, a declarat producătorul de medicamente, adăugând că va prezenta aceste date autorităților de reglementare din întreaga lume, având în vedere nevoia urgentă de rapeluri, potrivit Reuters.

AstraZeneca a dezvoltat vaccinul împreună cu cercetători de la Universitatea din Oxford

AstraZeneca a dezvoltat vaccinul împreună cu cercetători de la Universitatea din Oxford, iar studiile de laborator făcute luna trecută au arătat că trei doze de Vaxzevria au fost eficiente împotriva noii variante care se răspândește rapid.

Acestea sunt primele date publicate de companie în urma studiilor efectuate asupra unor doze de rapel ale vaccinului său.

„Aceste studii importante arată că o a treia doză de Vaxzevria după două doze inițiale ale aceluiași vaccin sau după vaccinuri cu ARNm stimulează puternic imunitatea împotriva COVID-19″, a declarat Andrew Pollard, șeful Oxford Vaccine Group.

AstraZeneca a crescut numărul de anticorpi atunci când a fost administrat ca rapel după vaccinarea inițială

Un studiu britanic din decembrie a constatat că vaccinul AstraZeneca a crescut numărul de anticorpi atunci când a fost administrat ca rapel după vaccinarea inițială cu același ser sau cu Pfizer.

Cu toate acestea, studiul a concluzionat că vaccinurile Pfizer și Moderna au dat cel mai mare impuls anticorpilor atunci când au fost administrate ca doză de rapel.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS