10 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSanatateȘcolile din SUA amână redeschiderea pe fondul răspândirii rapide a Omicron

Școlile din SUA amână redeschiderea pe fondul răspândirii rapide a Omicron

Pe fondul variantei Omicron care împinge infecțiile cu coronavirus la niveluri record în Statele Unite, mii de școli – inclusiv în unele orașe mari – au amânat întoarcerea programată la sălile de clasă după vacanță sau au trecut la cursuri online.

Numărul mare de cazuri i-a alarmat pe oficialii din domeniul sănătății. Sistemele spitalicești din multe state sunt deja tensionate. Maryland, Ohio, Delaware și Washington, DC, toate au rate record de spitalizare pentru COVID-19.

Dr. Anthony Fauci, cel mai mare expert în boli infecțioase al națiunii, a declarat că SUA au înregistrat o „creștere verticală” a cazurilor noi, acum în medie de 400.000 de cazuri pe zi, cu spitalizări în creștere.

„Ne aflăm cu siguranță în mijlocul unei creșteri foarte severe și a unei creșteri a cazurilor”, a spus el luni. „Accelerarea cazurilor pe care le-am văzut este cu adevărat fără precedent, a depășit cu mult tot ceea ce am văzut înainte.”

Evoluțiile apar pe măsură ce varianta Omicron pare a fi mult mai contagioasă decât cele anterioare, dar poate fi mai puțin virulentă decât Delta. Iar ultimele întreruperi ale școlii, i-au lăsat pe mulți părinți să caute îngrijire pentru copii – adăugând la un sentiment de haos tot mai largi în primele zile ale anului 2022.

În New Jersey, care a înregistrat unele dintre cele mai mari rate de cazuri din orice stat în ultimele săptămâni, majoritatea districtelor urbane au implementat cursuri online. Tot online vor studia cei 38.000 de elevi din Newark, potrivit Aljazeera.

În statul Wisconsin, sistemul școlar public din Milwaukee a anunțat duminică că cei peste 70.000 de elevi ai săi vor trece la cursuri online marți, din cauza creșterii infecțiilor cu COVID în rândul personalului. În Ohio, școlile din Cleveland s-au îndepărtat și ele, în timp ce Detroit, Michigan a anulat cursurile până miercuri.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS