16.7 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăSanatateRiscul de internare cu varianta Omicron, mai mic cu 45% decât în cazul Delta

Riscul de internare cu varianta Omicron, mai mic cu 45% decât în cazul Delta

Riscul de internare în spital al celor infectați cu varianta Omicron a COVID-19 este cu 40% până la 45% mai mic decât în cazul pacienților cu varianta Delta, potrivit unui studiu britanic.

„În general, am găsit indicii ale unei reduceri a riscului de spitalizare pentru infecțiile Omicron în raport cu cele Delta, făcând o medie a tuturor cazurilor din perioada de studiu”, spun cercetătorii despre studiul care a analizat datele de la cazurile confirmate prin teste PCR în Anglia în perioada1-14 decembrie, relatează HotNews.ro.

Cercetarea britanică vine după un studiu sud-african publicat cu doar o zi în urmă, potrivit căruia persoanele diagnosticate cu noua variantă Omicron a COVID-19, în Africa de Sud între 1 octombrie și 30 noiembrie, au avut cu 80% mai puține șanse de a fi internate în spital decât cele diagnosticate cu o altă variantă în aceeași perioadă.

Cercetătorii britanici sunt de părere că riscul de a merge la spital în cazul variantei Omicron a fost cu 20% până la 25% mai mic decât în cazul Delta.

Reducerile ratelor de spitalizare trebuie să fie puse în contrast cu riscul mai mare de infectare cu Omicron, din cauza reducerii protecției oferite atât de vaccinare, cât și de infecția naturală, mai spun aceștia.

Marea Britanie a raportat miercuri mai mult de 100.000 de cazuri noi de COVID-19, pentru prima dată de când sunt disponibile testele pe scară largă.

Realizatorii studiului spun că estimările lor sugerează că persoanele care au primit cel puțin două doze de vaccin au rămas substanțial protejate împotriva spitalizării, chiar dacă protecția împotriva infecției s-a pierdut în mare măsură împotriva variantei Omicron, mai arată sursa citată.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS