15.6 C
Craiova
vineri, 20 mai, 2022
Știri de ultima orăLocalDoljNumărul pacienţilor internaţi la ATI Covid a scăzut puternic

Numărul pacienţilor internaţi la ATI Covid a scăzut puternic

Odată cu scăderea consistentă a numărului de infectări cu noul coronavirus, situaţia cazurilor Covid a început să se îmbunătăţească şi în spitale. De două zile, în izolatorul din Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă din Craiova nu mai sunt pacienţi pozitivi sau suspecţi în aşteptare. Mai important, în secţia de terapie intensivă numărul pacienţilor a scăzut progresiv.

14 pacienţi internaţi la ATI Covid de la SCJU Craiova

Joi, 2 decembrie, doar 14 pacienţi mai erau internaţi în secţia ATI Covid a Spitalului Judeţean din Craiova. Practic, mai puţin de jumătate din capacitatea secţiei este ocupată, unitatea medicală având în prezent 30 de paturi pentru pacienţii Covid care necesită terapie intensivă.

„Avem 14 pacienţi la ATI Covid în prezent şi de două zile nu am mai avut pacienţi în izolatorul Covid din UPU. Situaţia este mult mai bună”, a precizat managerul SCJU Craiova, Laurenţiu Ivanovici.
Acesta spune că medicii din alte secţii care fuseseră redistribuiţi în sectoarele Covid din UPU şi ATI au revenit în secţiile lor. Decizia de redistribuire a fost pentru o perioadă de 30 de zile, iar situaţia actuală a permis personalului să se reîntoarcă la propria specialitate.

Sporuri mai mari pentru personalul medical din prima linie

De la 1 decembrie, cadrele medicale din linia I de la SCJU Craiova primesc sporuri mai mari. „Am crescut sporul celor din ATI şi din Unitatea de Primiri Urgenţe, cei din prima linie în această perioadă de pandemie, sporul pentru condiţii deosebit de periculoase cu încă 5%”, a transmis Laurenţiu Ivanovici. Astfel, de la 75%, sporul a crescut la 80%.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

Roşii umplute cu carne

Ingrediente: 8 roşii potrivite,250 g carne tocată,1 morcov fiert,1 ceapă,1...

ȘTIRI GdS