-2.8 C
Craiova
joi, 27 ianuarie, 2022
Știri de ultima orăSanatateMinisterul Sănătății promite testare gratuită pentru COVID-19, în cabinetele medicilor de familie

Ministerul Sănătății promite testare gratuită pentru COVID-19, în cabinetele medicilor de familie

Ministerul Sănătății promite că va crește capacitatea de testare pentru depistarea virusului SARS-CoV-2 în cabinetele medicilor de familie, unde testarea ar urma să fie gratuită. De remarcat că testarea este gratuită și în prezent în cabinetele medicilor de familie, însă, în cele mai multe cazuri, aceștia nu primesc suficiente teste pentru a ține pasul cu cererile de testare.

Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, a avut astăzi o primă întâlnire cu reprezentanții societăților profesionale ale medicilor de familie pentru identificarea soluțiilor privind testarea în cabinetele de medicină primară, conform HotNews.

„Urgența în acest moment este să dezvoltăm capacitatea de testare la medicul de familie pentru pacienții potențial infectați COVID-19“

„Una dintre principalele urgențe în acest moment este să dezvoltăm capacitatea de testare la medicul de familie pentru pacienții potențial infectați COVID-19, evaluarea în ambulatoriu, precum și tratamentul în regim ambulatoriu al acestor pacienți. A fost o discuție care conturează o rezolvare rapidă a acestei probleme”, a declarat ministrul Sănătății la finalul întâlnirii.

S-a mai convenit un pachet de testare care să fie asigurat din fonduri publice

În timpul discuțiilor s-a decis ca, în perioada următoare, direcțiile de sănătate publică să evalueze posibilitățile de testare la nivelul cabinetelor medicilor de familie.

S-a mai convenit un pachet de testare care să fie asigurat din fonduri publice, astfel încât testarea în cabinetul medicului de familie să fie gratuită pentru cetățeni.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

RAT va trece graniţele Craiovei

Primăria Craiova vrea să extindă transportul public în comunele limitrofe.

ȘTIRI GdS