14.7 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăAdvertorialeDr. Radu Popa, Centrul Speranța: Fibrilația atrială poate duce la complicații serioase

Dr. Radu Popa, Centrul Speranța: Fibrilația atrială poate duce la complicații serioase

O afecțiune frecventă, care afectează milioane de oameni din întreaga lume, fibrilația atrială este un tip de aritmie care poate conduce la complicații severe, dacă este neglijată. Uneori, această condiție medicală nu este trădată de vreun simptom evident, ceea ce face mai dificilă diagnosticarea.

Tocmai de aceea, este bine să mergem la un consult cardiologic de prevenție, pentru a ne asigura că totul este în regulă cu inima noastră. Dr. Radu Popa, medic cardiolog la Centrul Speranța, clinica unde se află cea mai performantă aparatură pentru ecocardiografii din Craiova, susține consultul cardiologic preventiv și de screening, pentru a evita complicațiile serioase asociate bolilor cardiace.

„Fibrilația atrială este una dintre afecțiunile cardiace frecvente, care poate fi cauzată de anumite probleme mai importante, precum cardiopatia ischemică, insuficiența cardiacă sau valvulopatiile. Există și alți factori care pot duce la fibrilație atrială, precum bolile pulmonare sau de rinichi, diabetul, obezitatea sau probleme ale tiroidei”, precizează medicul cardiolog.

Aparatura performantă, importantă pentru investigații de înaltă precizie

Printre simptomele care ne pot duce cu gândul la fibrilație sunt oboseala, bătăile neregulate ale inimii, palpitațiile, amețeala, pulsul rapid și senzația de anxietate. „Dacă nu ținem sub control afecțiunea, ea poate duce la complicații, inclusiv la AVC sau infarct. De aceea, e atât de importantă vizita la cardiolog”, spune specialistul Centrului Speranța.

În cadrul clinicii Speranța, există o echipă specializată în cardiologie care poate oferi consultații la cele mai înalte standarde, cu echipamente de ultimă generație. Ecograful 4D cu tehnologie bazată pe inteligența artificială, echipament disponibil la nivelul clinicii, este standardul de aur al momentului în ecocardiografia cardiacă și poate oferi informații precise, detaliate despre inima pacienților.

„Avem aparatura cea mai bună și medici dedicați, pentru că ne dorim ca pacienții noștri să aibă acces la cele mai bune investigații și, astfel, la tratamentul ideal pentru afecțiunea lor”, transmite medicul Radu Popa.
Clinica Speranța se află pe Strada Înfrățirii 16, iar programările se pot face la telefon  0771 493 887.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS