17.8 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăSanatateMarea Britanie, prima țară din lume care a aprobat o pastilă anti-COVID

Marea Britanie, prima țară din lume care a aprobat o pastilă anti-COVID

Marea Britanie a devenit prima țară din lume care a aprobat o pastilă împotriva COVID-19, relatează Reuters. Este primul medicament împotriva SARS-CoV2 care se administrează oral. Alte tratamente care au ajuns pe piață sunt injectabile.

Medicamentul numit molnupiravir, dezvoltat în comun de Merck și Ridgeback Biotherapeutics, cu sediul în SUA, trebuie utilizat cât mai curând posibil după un test COVID-19 pozitiv și în termen de cinci zile de la debutul simptomelor, potrivit recomandărilor Agenției de Reglementare a Medicamentului din Marea Britanie (MHRA)., conform Digi24.

Este primul tratament antiviral oral pentru COVID-19 care primește aprobare

Acesta este primul tratament antiviral oral pentru COVID-19 care primește aprobare. Medicamentul este în curs de avizare și în SUA, unde oficialii din domeniu se vor reuni luna aceasta pentru a lua o decizie.
Tratamentele pentru combaterea pandemiei, care a ucis peste 5,2 milioane de oameni în întreaga lume, s-au concentrat până acum în principal pe vaccinuri. Alte opțiuni, inclusiv remdesivirul antiviral infuzat și dexametazona, sunt, în general, administrate numai după ce pacientul a fost spitalizat.

Testele clinice arată că molnupiravir poate înjumătăți riscul de deces sau de spitalizare

Datele din testele clinice arată că molnupiravir poate înjumătăți riscul de deces sau de spitalizare atunci când este administrat la începutul bolii.
Medicamentul, care va fi denumit Lagevrio în Marea Britanie, este conceput pentru a introduce erori în codul genetic al virusului care provoacă COVID-19 și trebuie luat de două ori pe zi timp de cinci zile, conform prospectului.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS