17.8 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăSanatateFDA a autorizat vaccinul Pfizer pentru copiii între 5 și 11 ani

FDA a autorizat vaccinul Pfizer pentru copiii între 5 și 11 ani

Administrația SUA pentru Alimente și Medicamente a emis, vineri, autorizația pentru utilizare de urgență a vaccinului Pfizer împotriva COVID-19 pentru copiii între 5 și 11 ani, potrivit www.fda.gov.

Acesta este primul vaccin împotriva Covid-19 autorizat în Statele Unite pentru copiii mai mici. Marți, consilierii de vaccinuri ai FDA au votat cu 17-0, și o abținere, pentru a recomanda administrarea de urgență a vaccinului. Pentru copiii între 5 și 11 ani, acesta are o formulă care este doar o treime din doza de vaccin utilizată pentru persoanele de 12 ani și peste.

Pfizer spune că un studiu clinic a arătat că vaccinul său oferă o protecție de peste 90% împotriva bolilor simptomatice în rândul copiilor, chiar și la o treime din doză. Compania speră că doza mai mică va reduce riscul oricăror efecte secundare.

„Ca mamă și medic, știu că părinții, personalul din școli și copiii au așteptat autorizația de astăzi. Vaccinarea copiilor mai mici împotriva COVID-19 ne va aduce mai aproape de revenirea la un sentiment de normalitate”, a declarat comisarul interimar al FDA, Janet Woodcock, MD. „Evaluarea noastră cuprinzătoare și riguroasă a datelor referitoare la siguranța și eficacitatea vaccinului ar trebui să ajute părinții și tutorele că acest vaccin îndeplinește standardele noastre înalte.”

Decizia finală pe 2 noiembrie

Vaccinul Pfizer-BioNTech COVID-19 pentru copiii cu vârsta cuprinsă între 5 și 11 ani este administrat ca o serie primară de două doze, la distanță de 3 săptămâni, dar este o doză mai mică (10 micrograme) decât cea utilizată pentru persoanele cu vârsta de 12 ani și peste (30 micrograme).

Totuși, vaccinarea copiilor nu poate începe încă. Consilierii Centrului pentru Controlul si Prevenirea Bolilor din SUA, din cadrul Comitetul consultativ pentru practicile de imunizare, se întrunesc la data de 2 noiembrie pentru a discuta dacă să recomande utilizarea vaccinului în rândul copiilor din SUA. Apoi, directorul CDC, dr. Rochelle Walensky, va lua decizia finală cu privire la utilizarea vaccinului.

Casa Albă a afirmat că are deja un plan stabilit pentru distribuirea vaccinurilor la copii. Serurile ar putea fi administrate de îndată ce reuniunea CDC s-a încheiat.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS