14 C
Craiova
miercuri, 18 mai, 2022
Știri de ultima orăSanatatePrecizări despre doza booster pentru cei vaccinaţi cu Moderna sau Johnson&Johnson

Precizări despre doza booster pentru cei vaccinaţi cu Moderna sau Johnson&Johnson

Persoanele care s-au vaccinat cu Johnson&Johnson au recomandare să facă rapelul cu un vaccin ARN mesager (Pfizer sau Moderna), însă îl vor putea face și cu același ser dacă doresc, a anunțat vineri președintele CNCAV, Valeriu Gheorghiță. De asemenea, medicul vine cu precizări privind doza booster pentru persoanele vaccinate cu serul companiei Moderna.

Coordonatorul campaniei de vaccinare a făcut vineri precizări cu privire la doza booster pentru persoanele care s-au vaccinat inițial cu vaccinuri poduse de Moderna sau Johnson&Johnson, potrivit Digi24.

Rapelul, recomandat pentru toți cei vaccinați cu Johnson&Johnson de cel puțin de 6 luni

Rapelul este recomandat pentru toți cei vaccinați cu Johnson&Johnson de cel puțin de 6 luni. Aceștia vor putea face doza suplimentară începând din 8 noiembrie, a anunțat Valeriu Gheorghiță.

„În această săptămână, am decis, în baza recomandărilor şi studiilor ştiinţifice, că toate persoanele care au fost vaccinate cu vaccinul de la compania Johnson & Johnson vor avea recomandare de rapel după minim şase luni cu vaccinuri pe bază de ARn mesager, fie de la Compania Biontech/Pfizer, fie de la Moderna. În cazul în care se optează pentru vaccinul de la Moderna, doza va fi întreagă, echivalentul a 100 de micrograme”, a anunţat medicul militar.

Persoanele vaccinate cu Johnson & Johnson vor putea opta la rapel şi pentru a face acelaşi tip de vaccin

Acesta a precizat că persoanele care au fost vaccinate cu vaccinul de la Johnson & Johnson vor putea opta la rapel şi pentru a face acelaşi tip de vaccin, adică Johnson & Johnson.

„Prima recomandare foarte fermă este de a face un vaccin pe bază de ARn mesager, dar se permite la opţiunea persoanei respective să se administreze doza de rapel cu acelaşi vaccin de la Johnson & Johnson”, a explicat Gheorghiţă.

Cei care au fost vaccinați inițial tot cu Moderna vor primi la rapel o jumătate de doză

Coordonatorul campaniei de vaccinare a făcut precizări și cu privire la doza booster pentru persoanele care s-au vaccinat inițial cu vaccinuri produse de Moderna.

Astfel, persoanele care au fost vaccinate la prima schemă cu vaccinul de la Pfizer, de la AstraZeneca și de la Johnson&Johnson și care aleg pentru rapel de la Moderna, vor primi o doză întreagă, iar cei care au fost vaccinați inițial tot cu Moderna vor primi la rapel o jumătate de doză.

Această recomandare intră în vigoare de luni, 1 noiembrie.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

MAE: România va interveni în favoarea Ucrainei la Curtea...

Autoritățile române au aprobat, la cel mai înalt nivel,...

ȘTIRI GdS