8 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSanatateVaccinul antigripal poate fi benefic pacienților cu Covid care necesită intervenție chirurgicală

Vaccinul antigripal poate fi benefic pacienților cu Covid care necesită intervenție chirurgicală

Pacienții cu Covid-19 care necesită o intervenție chirurgicală s-ar putea confrunta cu mai puține complicații postoperatorii, dacă au fost vaccinați antigripal anterior. Este concluzia unui nou studiu preliminar prezentat la întâlnirea anuală a Colegiului american al chirurgilor, citat de Reuters.

Cercetătorii au analizat rezultatele după diferite tipuri de intervenții chirurgicale la care au fost supuși aproximativ 44.000 de pacienți cu COVID-19 din întreaga lume, dintre care jumătate au fost vaccinați antigripal în ultimele șase luni.

Experții au raportat că pacienții vaccinați împotriva gripei au suferit mai puține infecții ale sângelui

La reuniunea anuală a Colegiului american al chirurgilor, experții au raportat că pacienții vaccinați împotriva gripei au suferit mai puține infecții ale sângelui, mai puține cheaguri de sânge care să pună viața în pericol, mai puține probleme grave legate de vindecare a rănilor și mai puține atacuri de cord.

Vaccinul antigripal a dus, de asemenea, și la o rată mai scăzută de accident vascular cerebral, pneumonie și deces.

„Recomandăm tuturor să se vaccineze antigripal și anti-Covid anul acesta“

Studiul nu poate dovedi că vaccinurile antigripale oferă protecție, iar „vaccinul împotriva gripei nu este în niciun caz un substitut pentru vaccinarea anti-Covid”, a declarat autorul studiului Susan Taghioff de la University of Miami Miller School of Medicine. „Recomandăm tuturor să se vaccineze antigripal și anti-Covid anul acesta, în conformitate cu ghidurile actuale”, a precizat Taghioff.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS