5.8 C
Craiova
marți, 30 noiembrie, 2021
Știri de ultima orăSanatateUn pat ATI liber în Bihor pentru pacienţii cu coronavirus în stare gravă

Un pat ATI liber în Bihor pentru pacienţii cu coronavirus în stare gravă

Autorităţile anunţă, marţi, că există un pat ATI liber la nivel naţional pentru pacienţii cu coronavirus în stare gravă. Acesta este în judeţul Bihor.

”În data de 26 octombrie 2021, conform datelor existente în aplicaţia alerte.ms, la nivel naţional există 1.725 de paturi de ATI destinate pacienţilor COVID-19. În Bucureşti sunt avizate de DSP 392 paturi de ATI pentru pacienţii de COVID-19”, a transmis, marţi, Grupul de Comunicare Strategică.

La nivel naţional există o rezervă operaţională de 157 paturi ATI destinate pacienţilor de COVID-19.

”Aceste paturi sunt activate, în dinamică, acolo unde numărul pacienţilor ATI depăşeşte capacitatea secţiilor principale. 1.867 paturi ATI sunt ocupate la nivelul întregii ţări. La nivel naţional, la acest moment este disponibil 1 pat ATI în judeţul Bihor, altul decât cele rezervate special pentru persoane cu anumite condiţii medicale care sunt şi confirmate cu SARS-COV-2”, a mai transmis Grupul de Comunicare Strategică.

Sursa citată a precizat că se lucrează în continuare pentru operaţionalizarea şi asigurarea personalului medical necesar pentru alte paturi ATI care vor fi disponibile în zilele următoare.
Citește și
La nivel național este disponibil un singur pat ATI pentru pacienţii cu COVID-19, în judeţul Hunedoara

”Menţionăm faptul că în procesul de operaţionalizare a unor noi paturi ATI se pune accent pe cele destinate persoanelor care prezintă anumite condiţii medicale şi care sunt şi confirmate cu SARS-COV-2 pentru că în aceste cazuri respectivii pacienţi prezintă afecţiuni grave ce pot constitui comorbidităţi şi sunt expuşi unui risc mult mai mare”, a mai transmis GCS.

Grupul de Comunicare Strategică anunţă, marţi că, potrivit datelor existente la ora 10.00, în ultimele 24 de ore s-au înregistrat peste 16.000 de cazuri noi de COVID-19 şi au fost raportate 523 de decese, din care 12 din perioada anterioară.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

00:00:54

(VIDEO) Cozi de kilometri la Peștera Sfântului Andrei

Mii de persoane, cu sute de mașini, parcate pe...

ȘTIRI GdS