20.5 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSanatateMinistrul interimar al Sănătăţii cere medici şi medicamente de la Uniunea Europeană

Ministrul interimar al Sănătăţii cere medici şi medicamente de la Uniunea Europeană

Ministrul interimar al Sănătăţii, Cseke Attila, a cerut ajutorul Uniunii Europene, după dezastrul din spitalele româneşti. Ministrul a cerut medici, dar şi medicamentul Tocilizumab.

Cseke Attila, ministrul interimar al Sănătății a avut astăzi, 20 octombrie 2021, o nouă convorbire telefonică cu Stella Kyriakides, comisarul european pentru Sănătate și Siguranță Alimentară.

Ministrul interimar al Sănătății a informat comisarul european despre situația epidemiologică la nivel național din acest moment. El a subliniat faptul că România încă nu a atins vârful acestui val pandemic, iar rata de vaccinare a crescut în ultima perioadă, dar insuficient, potrivit unui comunicat al Ministerului Sănătății.

Cseke Attila a solicitat sprjin comisarului european pentru identificarea unor soluții mai rapide de aprovizionare a spitalelor cu medicamentul Tocilizumab, utilizat la tratarea pacienților cu forme severe de COVID-19 și pentru echipe medicale care să sprijine, pe perioade determinate, personalul medical român din prima linie.

De altfel, ministrul interimar al Sănătății a avut în după-amiaza de ieri o discuție similară cu omologul polon, Adam Niedzielski care a asigurat ministrul român că analizează posibilitatea acordării de ajutor medical României.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS