19.8 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSanatateS-au redeschis spitalele modulare din Pipera și Lețcani

S-au redeschis spitalele modulare din Pipera și Lețcani

Autorităţile au redeschis cele două spitale modulare de la Pipera, din Capitală şi cel de la Lețcani, din Iaşi, sub presiunea exploziei de cazuri COVID-19

Marți seară, la spitalul modular din Pipera au fost duşi şi primii pacienți infectați cu Sars-COV-2, după ce au fost deja evaluaţi în alte unităţi medicale. Potrivit ministrului interimar al sănătăţii, aici vor fi internaţi doar pacienţi care au fost deja evaluaţi medical. Cseke Attila, ministrul interimar al sănătății: „Ei vin în momentul în care noi ştim că au nevoie de internare, în sensul în care au nevoie de oxigen. Spitalul, în principal se bazează pe această formă necesară cu oxigen”. Locaţia va putea primi, pentru început, 100 de pacienţi, iar, în următoarele două săptămâni, autorităţile speră că vor fi peste 370 de paturi cu oxigen pentru bolnavii COVID.

Spitalul de la Lețcani

Și la spitalul modular de la Lețcani, care a funcționat doar în primul val al pandemiei, au ajuns pacienți din spitalele din Iași.

Închis în urmă cu 9 luni, din diverse probleme tehnice, spitalul modular de la Lețcani a fost redeschis în noaptea de marți spre miercuri.

Pacienţi au fost transferaţi de la spitalul Sf Spiridon şi cel de Boli Infecţioase. Alţi zeci de pacienţi aşteaptă să se elibereze un pat, ca să poată fi trataţi şi transferaţi într-o secţie Covid. Mai bine de jumătate dintre ei au nevoie de Terapie Intensivă.

Tot la Lețcani, de miercuri, ar fi trebuit să fie disponibile şi șase paturi de terapie intensivă.
Spitalul a funcţionat mai puţin de 3 luni de zile, în primul val al pandemiei, iar investiţia în unitatea modulara s-a ridicat la 13 milioane de euro, bani publici.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS