19.8 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljCreşte numărul pacienţilor în aşteptare la ATI - SJU Craiova. Se folosesc surse de oxigen din rezervă

Creşte numărul pacienţilor în aşteptare la ATI – SJU Craiova. Se folosesc surse de oxigen din rezervă

Dacă joi situaţia părea să dea semne de îmbunătăţire la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Craiova, în noaptea de 7 spre 8 octombrie a început din nou să crească numărul internărilor de pacienţi Covid în stare gravă, anunţă conducerea.

Vineri dimineaţă, 32 de pacienţi cu coronavirus se aflau în izolatorul spitalului, 26 dintre aceştia fiind pacienţi în stare gravă, care aşteaptă eliberarea unui pat de terapie. Niciunul dintre pacienţii în stare gravă nu este vaccinat, conform reprezentanţilor SCJU Craiova.

„Încercăm să mai mutăm pacienţi pe concentratoare, dintre cei care pot primi un flux mai mic de oxigen”, spune directorul Laurenţiu Ivanovici. „Avem 20 de surse de oxigen principale şi 20 de rezervă, folosim deja 6 dintre cele de rezervă”, adaugă acesta.

Reprezentanţii unităţii medicale spun că se aşteaptă la o înrăutăţire a situaţiei în aceste zile, la fel cum s-a întâmplat în fiecare sfârşit de săptămână din ultima lună. Creşterea numărului de prezentări la SCJU Craiova creşte în weekend, pentru că alte unităţi medicale nu mai primesc pacienţi, iar ambulanţele îi aduc la Unitatea de Primiri Urgenţe.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS