16.8 C
Craiova
miercuri, 18 mai, 2022
Știri de ultima orăSanatateAndrei Baciu: Până la un an, un copil face vaccinuri împotriva a 11 boli. Vaccinurile salvează vieți

Andrei Baciu: Până la un an, un copil face vaccinuri împotriva a 11 boli. Vaccinurile salvează vieți

Până la vârsta de un an, un copil face vaccinuri împotriva a 11 boli. Acest lucru demonstrează că vaccinurile salvează vieți, spune secretrul de stat în Ministerul Sănătății, Andrei Baciu, potrivit Digi24.

„Știi pentru câte din vaccinurile pe care le-ai făcut când erai copil ți s-a administrat un rapel, adică echivalentul dozei trei pentru vaccinul anti-COVID? Doar până la vârsta de un an un copil este imunizat împotriva a 11 boli”, a scris marți pe Facebook Andrei Baciu.

Acesta aminește în câte doze se fac cele mai cunoscute vaccinuri din lume: vaccinul BCG – împotriva tuberculozei- se face după 48 de ore de la naștere, vaccinul împotriva hepatitei B se face în 4 doze: în primele 24 de ore de la naștere, la 2 luni, la 4 luni și 11 luni, vaccinul Hexavalent -(difteria (D), tetanosul (T), tusea convulsivă (Pa), poliomielita (VPI), hepatita B (VHB) și infecția cu Haemophilus influenzae tip b (Hib) – se face în trei doze: la 2, 4 și 11 luni, și se completează cu Vaccinul Tetravalent la 6 ani (DTPa-VPI).

„Vaccinurile salvează vieți”

De asemenea, vacinul pneumococic conjugat – Infecțiile determinate de Streptococcus pneumoniae (pneumococul) determină apariția unor boli precum pneumonie, otită, meningită sau sepsis- se face tot în trei doze, la 2, 4 și 11 luni, vaccinul ROR -rujeolă, oreion, rubeolă- se face în două doze, la 12 luni și la 5 ani.

„Faptul că am ajuns adulți și trecem prin viață feriți de bolile enumerate mai sus demonstrează că vaccinurile salvează vieți”, mai spune secretarul de stat.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

Victorii muncite pentru Bara și Buzărnescu în primul tur...

Mihaela Buzărnescu (34 de ani și 116 WTA) și...

ȘTIRI GdS