5.3 C
Craiova
marți, 19 octombrie, 2021
Știri de ultima orăSanatatePrimul manager de spital care interzice personalului nevaccinat să lucreze în anumite secţii

Primul manager de spital care interzice personalului nevaccinat să lucreze în anumite secţii

Medicul Mihai Pandrea, managerul Spitalului Municipal Dej a anunțat, azi, că doar personalul vaccinat anti COVID-19 va mai lucra în anumite secții din spitalul pe care îl conduce, potrivit dej24.

Managerul Spitalului Municipal Dej, Mihai Pandrea, a anunţat că nu va mai permite personalului medical nevaccinat să lucreze în anumite secţii. Pandrea spune că a anunţat deja întregul personal medical din spital de decizia luată. Cel mai mult a cântărit faptul că în ultima perioadă Spitalul Municipal Dej, asemenea altor spitale din ţară, a fost pur şi simplu copleşit de numărul mare de cazuri de persoane infectate cu SARS-CoV-2.

„În două săptămâni a explodat numărul pacienţilor infectaţi. Astăzi, în acest moment, avem 23 de pacienţi pe secţia de COVID-19 şi şase în terapie intensivă (…) De această dată dau decizie internă, urmează azi să o scriu, am anunţat pe toată lumea: nu voi mai accepta să se lucreze pe secţia COVID şi în punctele unde există contact cu COVID – Compartimentul de Primiri Urgenţe (CPU), Terapia Intensivă, Radiologie, etc. – decât cu personal vaccinat.  

Am transmis asistentelor – celor care nu sunt vaccinate – că, deşi vor fi afectate la buzunar, nu voi ezita să le detaşez. Le iau de acolo, le detaşez, şi duc altele care sunt vaccinate.  

Eu, ca şi manager, consider în acest moment că pe acele secţii şi compartimente care lucrează cu pacienţii COVID este obligatoriu ca personalul să fie vaccinat”, a declarat medicul Mihai Pandrea, managerul Spitalului Municipal Dej, în cadrul emisiunii Cu cărţile pe faţă de la Radio FIR. Acesta a mai precizat că procentul de vaccinare la spitalul dejean este de 83%”

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

Xiaomi va produce în 2024 primele sale mașini electrice

Xiaomi, companie celebră pentru smartphone-uri, trotinete electrice și aspiratoare,...

ȘTIRI GdS