5.7 C
Craiova
marți, 26 octombrie, 2021
Știri de ultima orăSanatateCseke Attila: Procesul de imunizare cu a treia doză va începe din această toamnă

Cseke Attila: Procesul de imunizare cu a treia doză va începe din această toamnă

Ministrul interimar al Sănătății susține introducerea celei de-a treia doze de vaccin anti-COVID19. Cseke Attila a spus că procesul de imunizare va începe din această toamnă și îi vizează în special pe lucrătorii din sistemul medical și pe românii cu boli cronice, dar că oricine dorește să-și facă a treia doză de vaccin va putea face acest lucru, potrivit Digi 24.

„În primul rând pentru cei care lucrează în domeniul medical, dar oricine dorește voluntar să se vaccineze cu cea de-a treia doză. Vedem că foarte multe țări europene au făcut deja acest lucru și cred că este o măsură care protejează în plus persoanele care s-au vaccinat până acum”, a spus Cseke Attila.

Introducerea celei de-a treia doze este necesară”

„Vaccinările au început la sfârșitul anului trecut, deci o a treia doză asigură un sistem de protecție în plus și trebuie să avem acest sistem de protecție pentru toți cei care lucrează în sistemul medical, au contact cu pacienții, respectiv pentru cei care au boli asociate și persoanele în vârstă și oricine altcineva care dorește acest lucru.

S-a mers pe acest principiu absolut corect al voluntarului și atunci și la cea de-a treia doză acest principiu trebuie aplicat. Introducerea celei de-a treia doze este necesară”, a adăugat el.

„Vaccinuri sunt destule în România“

Întrebat când va începe administrarea celei de-a treia doze, ministrul a răspuns: „categoric din această toamnă”.

„Va exista o procedură, o ordine, o posibilitate de a se vaccina cu doza a treia. Vaccinuri sunt destule în România, putem să folosim, nu avem nicio problemă legată de stocul de vaccinuri”, a adăugat el.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

A scăzut nesimnificativ rata de incidență COVID în Capitală

Rata de incidenţă COVID-19 calculată la 14 zile este,...

ȘTIRI GdS