11.6 C
Craiova
sâmbătă, 16 octombrie, 2021
Știri de ultima orăSanatateA doua doză din vaccinul J&J contra Covid-19 îi crește eficiența la 94%

A doua doză din vaccinul J&J contra Covid-19 îi crește eficiența la 94%

Johnson & Johnson a spus marți că administrarea unei a doua doze din vaccinul său contra Covid-19 la două luni după prima a crescut eficiența produsului la 94% contra formelor moderate sau severe ale bolii, transmite Reuters.

Procentul este semnificativ mai mare decât protecția oferită de administrarea unei singure doze.

Președintele american Joe Biden militează pentru doze de rapel în contextul creșterii numărului de spitalizări, iar J&J, singurul producător de vaccin într-o singură doză aprobat în SUA, este presat să aducă date despre eficacitatea dozei suplimentare.

J&J a ”generat acum dovezi că rapelul crește protecția contra Covid-19”

Compania a ”generat acum dovezi că rapelul crește protecția contra Covid-19”, a declarat Paul Stoffels, directorul științific al J&J.

Rapelul efectuat la două luni după prima doză mărește de 4-6 ori nivelul de anticorpi

Potrivit companiei, rapelul efectuat la două luni după prima doză mărește de 4-6 ori nivelul de anticorpi. Dacă este efectuat la șase luni după prima doză, nivelul de anticorpi urcă de 12 ori, potrivit datelor, sugerând că beneficiul crește odată cu lungimea intervalului dintre doze.

Efectele secundare ale regimului cu două doze este comparabil cu cel din testele cu una singură, a mai precizat sursa citată.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

Mehedinți: Doi răniți, după ce un șofer a intrat...

Două persoane au fost rănite, sâmbătă dimineață, după ce...

ȘTIRI GdS