16.2 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljSituaţie critică la ATI în Dolj: Pacienţi în aşteptare la SCJU Craiova

Situaţie critică la ATI în Dolj: Pacienţi în aşteptare la SCJU Craiova

Situaţie critică în Dolj, la secţiile ATI Covid. Pacienţii cu noul coronavirus care necesită îngrijiri de terapie intensivă sunt nevoiţi să aştepte eliberarea unui pat. Cel puţin cinci pacienţi se află în această situaţie la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă (SCJU) din Craiova.

„Avem cel puţin cinci pacienţi care aşteaptă un loc în secţia ATI Covid, care este plină de mai multe zile. Spun cel puţin pentru că mai avem şi pacienţi suspecţi, în stare gravă, cărora li s-au prelevat probe pentru testarea Covid şi pentru care aşteptăm rezultatul, e posibil să avem şi alţi pozitivi printre aceştia”, a declarat Laurenţiu Ivanovici, managerul spitalului.

La Spitalul Clinic de Boli Infecţioase „Victor Babeş”, secţia ATI a fost extinsă vineri cu încă 10 paturi.

Luni dimineaţa, aproape toate locurile erau ocupate şi în celelalte secţii Covid, pentru pacienţii cu forme uşoare şi medii – 274 din 300 de paturi erau ocupate. Din cauza valului mare de internări, Secţia de Pneumoftiziologie a unităţii medicale va deveni secţie Covid. Capacitatea de internare a bolnavilor cu noul coronavirus va creşte, astfel cu încă 40 de paturi.

Conform informării transmise în urmă cu puţin timp de autorităţi, 38 de pacienţi se află în secţiile ATI Covid din Dolj.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS