5.3 C
Craiova
marți, 19 octombrie, 2021
Știri de ultima orăSanatateVarianta Delta se transmite comunitar în ritm accelerat

Varianta Delta se transmite comunitar în ritm accelerat

În România au fost înregistate 2.913 cazuri cu variante ale SARS-CoV-2 care determină îngrijorare, din care 1.157 sunt cu varianta Delta, a informat, marți, Institutul Național de Sănătate Publică (INSP).

Totodată, au fost raportate 75 de decese, dintre care 45 la persoane confirmate cu varianta Delta.

Conform INSP, până în 12 septembrie au fost raportate la 3.516 secvențieri. Au fost confirmate 2.913 cazuri cu variante ale SARS-CoV-2 care determină îngrijorare, din care 11 cu varianta Beta, 23 cu varianta Gamma, 1.157 cu varianta Delta, iar restul cu varianta Alpha.

De săptămâna trecută, varianta Alpha nu mai reprezintă îngrijorare

INSP precizează că de săptămâna trecută varianta Alpha nu mai reprezintă îngrijorare.

„Până la data de 12 septembrie 2021 rata de confirmare cu variante de îngrijorare a fost de 83%. Evoluția săptămânală a proporției cazurilor confirmate cu varianta Delta din numărul total de cazuri confirmate îngrijorătoare are un trend crescător, de la o valoare de 1,5% în săptămâna 21, la 39,7% în săptămâna 36 (perioada 6 – 12 septembrie – n.r.)”, se arată în raport.

În țară au fost înregistrate 75 decese confirmate cu variante ale SARS-CoV-2 care determină îngrijorare

În total, în țară au fost înregistrate 75 decese confirmate cu variante ale SARS-CoV-2 care determină îngrijorare (VOC), din care: 27 cu varianta Alpha, 3 cu Gamma și 45 cu varianta Delta.

Având în vedere faptul că în săptămâna anterioră a fost declarată transmitere comunitară susținută la nivel național a variantei Delta, decesele cauzate de COVID-19 înregistrate începând cu 6 septembrie se consideră a fi cauzate de această variantă, cu excepția situațiilor în care se detectează alte VOC (Beta, Gamma sau altele, emergente), adaugă INSP.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

Xiaomi va produce în 2024 primele sale mașini electrice

Xiaomi, companie celebră pentru smartphone-uri, trotinete electrice și aspiratoare,...

ȘTIRI GdS