8 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSanatateBioNTech va cere, în toată lumea, aprobarea vaccinului său anticovid la copii de 5-11 ani

BioNTech va cere, în toată lumea, aprobarea vaccinului său anticovid la copii de 5-11 ani

BioNTech este pe cale să ceară în toată lumea, în următoarele săptămâni, aprobarea pentru folosirea vaccinului său contra Covid-19 la copii de peste 5 ani, au declarat principalii doi directori ai companiei pentru ziarul german Der Spiegel, citat de Reuters.

”În următoarele câteva săptămâni vom înainta rezultatele testelor pentru 5-11 ani la reglementatori din toată lumea și vom solicita aprobarea vaccinului în acest segment de vârstă, de asemenea și aici, în Europa”, a declarat directorul medical Oezlem Tuereci.

Această declarație subliniază avansul pe care BioNTech, ce colaborează cu Pfizer, îl are în cursa pentru aprobarea vaccinării contra Covid-19 a copiilor sub 12 ani în țările occidentale.

BioNTech spune că se așteaptă să depună dosarul de autorizare în septembrie

BioNTech spune că se așteaptă să depună dosarul de autorizare pentru segmentul 5-11 ani în septembrie. De asemenea, intenționează să ceară aprobarea pentru intervalul de vârstă 6 luni- 2 ani în cursul acestui an.

Tuareci a precizat că sunt făcute ultimele reglaje de producție pentru versiunea pediatrică, cu o doză mai mică, a vaccinului său Comirnaty.

„Lucrurile arată bine, totul merge conform planului”

Datele brute ale testelor clinice sunt pregătite acum pentru depunerea la autoritățile de reglementare, ”iar lucrurile arată bine, totul merge conform planului”, a spus și drectorul executiv Ugur Sahin.

Concurentul Moderna a spus joi că recrutările s-au încheiat la testarea vaccinului său pentru copiii între 6 și 11 ani și că analizează cea mai bună dozare pentru alt studiu, ce implică copii de peste 6 luni.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS