14.7 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSanatateVaccin combinat, antigripal și anti-Covid, testat clinic de Novavax

Vaccin combinat, antigripal și anti-Covid, testat clinic de Novavax

Compania americană de biotehnologie Novavax a anunțat miercuri că a demarat un studiu incipient pentru a testa un vaccin combinat care să combată atât gripa, cât și COVID-19, relatează Reuters.

Testele clinice care vor avea loc în Australia vor fi efectuate pe 640 de voluntari adulți cu vârsta între 50 și 70 de ani care fie au fost infectați anterior cu coronavirusul, fie au fost vaccinați împotriva COVID-19 cu cel puțin 8 săptămâni înainte de demararea studiului.

„Combinarea acestor două vaccinuri (…) ar putea duce la eficacități mai ridicate“

Participanții vor primi o combinație a vaccinului candidat dezvoltat de companie pentru combaterea COVID-19, NVX-CoV2373, și a vaccinului antigripal al Novavax, NanoFlu, alături de un adjuvant.

„Combinarea acestor două vaccinuri (…) ar putea duce la eficacități mai ridicate pentru sistemele de sănătate și niveluri mai ridicate de protecție împotriva COVID-19 și a gripei cu o singură schemă”, a declarat Gregory Glenn, președintele departamentului de cercetare și dezvoltare al Novavax.

Novavax a anunțat în luna mai că se așteaptă această combinație între vaccinul său antigripal și vaccinuri anti-Covid să aibă un rol critic în combaterea variantelor emergente ale coronavirusului.

Vaccinul său NanoFlu/NVX-CoV2373 a declanșat un răspuns imunitar robust atât față de virusul gripal A, cât și cel B, și a protejat față de coronavirus în studiile preclinice.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS