3.9 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSanatateDouă gemene siameze unite în spatele craniului au fost separate, în Israel

Două gemene siameze unite în spatele craniului au fost separate, în Israel

Medicii din Israel au efectuat o operație extrem de dificilă și periculoasă – fete gemene siameze care erau unite în zona craniană, în spatele capului, au fost separate la vârsta de un an după efectuarea unei proceduri complexe, informează Digi24.

Operația a durat 12 ore și a fost realizată la Centrul Medical Soroka în orașul Beersheba, săptămâna trecută. Pregătirea ei, însă, a durat câteva luni și a inclus folosirea de grefe de scalp pentru cei doi copii.

Gemenele se recuperează bine după operație și nu se mai află în niciun pericol. „Respiră și mănâncă singure, fără probleme”, a declarat Eldad Silberstein, șeful departamentului de chirurgie plastică de la spital.

Este prima oară când o operație de acest tip este efectuată în Israel. La nivel mondial, acest tip de operație s-a mai realizat doar de 20 de ori.

Cu luni înainte de a începe intervenția chirurgicală, pungi de silicon gonflabile au fost introduse sub piele și au fost umflate periodic pentru a întinde pielea. Pielea nou-formată în urma acestei proceduri a fost apoi folosită pentru a le acoperi capetele după separare.

În cadrul pregătirii au fost realizate inclusiv modele 3D ale copiilor pentru a simula dificila procedură.

Fetele, născute în august 2020, sunt sănătoase și se așteaptă că ele vor duce vieți complet normale.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS