24 C
Craiova
joi, 2 mai, 2024
Știri de ultima orăSanatatePfizer şi Merck & Co, noi studii clinice referitoare la medicamente antivirale orale pentru COVID

Pfizer şi Merck & Co, noi studii clinice referitoare la medicamente antivirale orale pentru COVID

Pfizer şi Merck & Co au anunţat miercuri noi studii clinice referitoare la medicamente antivirale orale pentru Covid-19, în contextul intensificării cursei pentru dezvoltarea unui tratament uşor de administrat împotriva acestei boli posibil fatale, transmite News.ro.

Pfizer a declarat că studiul de fază medie şi târzie va înrola 1.140 de adulţi nespitalizaţi, diagnosticaţi cu infecţie cu coronavirus, care nu sunt expuşi riscului de boli grave.

Pacienţii din studiu vor primi pilula Pfizer şi o doză mică de ritonavir

Pacienţii din studiu vor primi pilula Pfizer, cunoscută sub numele de PF-07321332, şi o doză mică de ritonavir, un medicament mai vechi utilizat pe scară largă în tratamentele combinate pentru infecţia cu HIV. Medicamentul Pfizer este conceput pentru a bloca activitatea unei enzime cheie care este necesară pentru multiplicarea coronavirusului.

Merck a declarat că noul său studiu va studia medicamentul experimental molnupiravir pentru prevenirea Covid-19 în rândul adulţilor din aceeaşi gospodărie, atunci când unul dintre aceştia este diagnosticat cu infecţie coronavirus simptomatică.

Molnupiravir este un tip de antiviral conceput pentru a introduce erori în ARN-ul virusului

Merck şi partenerul Ridgeback Biotherapeutics efectuează deja un studiu în stadiu târziu al tratamentului la pacienţii care nu sunt spitalizaţi, pentru a vedea dacă reduce riscul de spitalizare sau deces. Molnupiravir este un tip de antiviral conceput pentru a introduce erori în ARN-ul virusului care, în cele din urmă, îl împiedică să se multiplice.

Remdesivir este singurul tratament antiviral aprobat pentru Covid-19 în Statele Unite

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS