20.9 C
Craiova
marți, 16 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSanatateFocar de COVID-19 într-un centru al DGASPC Buzău

Focar de COVID-19 într-un centru al DGASPC Buzău

Un focar de COVID-19, primul înregistrat în al patrulea val al pandemiei, a izbucnit la Centrul de Primire în Regim de Urgenţă şi evaluare din cadrul Direcţiei Generale de Asistenţă Socială și Protecția Copilului Buzău. Conform Prefecturii Buzău, opt copii cazați acolo și cinci salariați au avut teste pozitive.

Cei mici sunt internați la spitalul din Râmnicu Sărat, în stare bună, iar adulții au fost izolați la domiciliu.

Primul caz a fost confirmat vineri, când o angajată a centrului a aflat că testul ei este pozitiv. Femeia se simțea rău de câteva zile, dar, pentru că era vaccinată, a urmat câteva zile un tratament pentru viroză. Infecția nu a cedat, așa că a făcut un test PCR, iar suspiciunea s-a confirmat. Epidemiologii de la DSP au început imediat testarea copiilor din centru și a personalului care lucra la grupa unde preda femeia infectată.

Inițial, au fost identificați șase minori infectați cu SARS-CoV-2 din 15, dar și trei instructori. Duminică a început testarea tuturor copiilor din centru și a personalului.

DSP Buzău a început o anchetă epidemiologică, dar este greu de aflat cine a adus virusul. Minorii au ieșit din centru pentru diferite activități, iar o parte au fost vizitați de părinți.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS