13.4 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljChirurgia cardiovasculară de la SCJU Craiova aşteaptă banii de la Minister

Chirurgia cardiovasculară de la SCJU Craiova aşteaptă banii de la Minister

Secţia de chirurgie cardiovasculară a Clinicii de Cardiologie din cadrul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă (SCJU) Craiova mai are nevoie de echipamente în valoare de jumătate de milion de euro pentru a deveni 100% funcţională.

Luna viitoare, echipa de medici care va opera aici va fi în Craiova, însă conducerea spitalului nu ştie când vor veni fondurile de la Ministerul Sănătăţii.

“Deocamdată nu ne-au fost alocate sumele de către Minister, suntem în aşteptare. Am revenit de două ori cu adrese pentru a ne fi alocate fonduri cu prioritate pentru chirurgia cardiovasculară. şteptăm fondurile solicitate pentru a achiziţiona aparatura care mai este necesară. Cea mai mare parte o avem, dar tot ne mai sunt necesare fonduri de circa 500.000 euro”, a declarat pentru GdS Laurenţiu Ivanovici, directorul SCJU Craiova.

“Avem în curs de achiziţie cu clauză suspensivă echipamentele şi aparatura medicală necesare pentru această secţie, adică putem demara procedura în lipsa fondurilor, iar atunci când le vom primi să putem să facem comanda. În acest fel câştigăm timp”, a precizat managerul.

Medic de la IUBCvT Târgu Mureş, la Craiova

Luna viitoare, medicul Victor Raicea de la Institutul de Urgenţă pentru Boli Cardiovasculare şi Transplant din Târgu Mureş va veni la Craiova, la SCJU, pentru a coordona echipa medicală de la chirurgie cardiovasculară. Şi personalul medical care se află la instruire va reveni tot atunci în Craiova.

Se fac pregătiri şi pentru Unitatea de Stroke

În această perioadă, la SCJU se fac pregătiri şi pentru demararea activităţii la Unitatea de Stroke din cadrul secţiei de Neurologiei. Aici urmează să fie trataţi pacienţi cu accident vascular cerebral.

“Pentru Unitatea de Stroke am făcut o reorganizare, am scăzut numărul de paturi de la diabet pentru a creşte capacitatea secţiei de Neurologie cu 10 locuri, pentru a putea înfiinţa această unitate. Suntem în curs de organizare. Trebuie să asigurăm oxigenul, se lucrează la partea de instalaţii pentru cele 6 paturi din noua unitate”, transmite directorul Laurenţiu Ivanovici.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS