9.6 C
Craiova
sâmbătă, 27 noiembrie, 2021
Știri de ultima orăSanatateInstitutul Cantacuzino din București lucrează la un nou Polidin

Institutul Cantacuzino din București lucrează la un nou Polidin

Specialiștii Institutului Cantacuzino lucrează la noul Polidin. Medicamentul a depășit etapa de laborator și pe lângă metoda injectabilă, va fi comercializat și sub forma unor capsule gelatinoase de tip ursuleț și a unor spray-uri nazale.

Scopul este că produsul să ajungă pe piața de suplimente alimentare. Ca urmare, Polidinul va fi fabricat și comercializat sub forme mai atractive pentru diferitele categorii de populație.

„În acest scop, s-a dezvoltat și modernizat procesul de fermentație bacteriană prin trecerea de la o tehnologie convențională (plăci Roux) la o tehnologie modernă, controlabilă (bioreactoare specializate). Forma de administrare a Polidinului este dezvoltată pentru a obține capsule gelatinoase orodispersabile de tip ursuleț (POLIDIN –O) și spray nazal (POLIDIN-N). Prin schimbarea formei de administrare a Polidinului se dorește ca produsul să devină mai atractiv pentru un segment cât mai larg de populație (copii, adulți, vârstnici)”, au anunțat reprezentanții institutului.

Specialiștii vor continua testele clinice, astfel încât Polidinul să fie repus pe piață și sub formă de medicament cu administrare injectabilă.

Toate activitățile se desfășoară în Centrul Cercetare-Dezvoltare Tehnologică din institut în cadrul unui proiect al Ministerului Apărării Naționale.

Polidinul a apărut ca un concept românesc de înlocuire a Omnadinului care era utilizat în perioada interbelică.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

Gorj: Strat de zăpadă de peste 10 centimetri la...

Stratul de zăpadă măsoară peste 10 centimetri în stațiunea...

ȘTIRI GdS