6.4 C
Craiova
marți, 19 martie, 2024
Știri de ultima orăSanatateO tânără de 25 de ani a născut a şasea oară prin cezariană

O tânără de 25 de ani a născut a şasea oară prin cezariană

O tânără de 25 de ani a născut a șasea oară prin cezariană, în decurs de 10 ani, la Spitalul de Obstetrică şi Ginecologie „Elena Doamna” din Iaşi. Aceasta, în condițiile în care numărul maxim de astfel de intervenţii chirurgicale recomandat de literatura de specialitate este de trei.

Managerul Spitalului de Obstetrică şi Ginecologie „Elena Doamna” din Iaşi, Gabriel Marinescu, a spus că tânăra a născut primul său copil la vârsta de 15 ani, toate naşterile de până acum fiind prin operaţie cezariană.

  • „În maternitatea noastră, echipa operatorie formată din specialişti a efectuat cea de-a şasea operaţie de cezariană prin care a născut un băieţel sănătos de 3,94 kg.
  • Atât mama, cât şi copilul au o evoluţie bună. Pentru echipa operatorie cazul a fost o provocare deoarece este prima pacientă care a suferit şase operaţii de cezariană, toate fiind efectuate în maternitatea noastră. Numărul maxim de astfel de intervenţii chirurgicale recomandat de literatura de specialitate este de trei. Dacă sunt mai multe, riscurile operatorii şi post operatorii cresc”, a declarat managerul Maternităţii ”Elena Doamna”, Gabriel Marinescu, conform Agerpres.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS