6.4 C
Craiova
marți, 19 martie, 2024
Știri de ultima orăSanatateMersul cu picioarele goale, beneficii nebănuite pentru sănătate

Mersul cu picioarele goale, beneficii nebănuite pentru sănătate

Se știe că mersul pe jos este o formă bună de mișcare. Adesea, lucrurile simple sunt cele mai eficiente. Nici nu-ţi imaginezi ce beneficii imense aduc sănătăţii 5-10 minute de mers desculţ. O poţi face afară, pe iarbă, nisip sau asfalt, atunci când temperaturile sunt prietenoase, dar şi în casă. Beneficiile sunt aceleaşi.

Există multe beneficii pentru sănătate ale mersului pe nisip. Important este să renunți măcar pentru câteva zeci de minute la șlapi sau sandale și să te bucuri din plin de senzația nisipului fin sub tălpi. Totodată, mersul cu picioarele goale stimulează imunitatea și este benefic în mod special persoanelor diabetice întrucât reglează nivelul glucozei din sânge. De asemenea, această acțiune permite descărcarea excesului de ioni pozitivi din corp, particule electrice care obosesc organismul, potrivit doc.ro.

Mersul pe jos pe nisip, efort fizic mai mare decât atunci când mergi pe o suprafață dură

Mersul pe jos pe nisip necesită un efort fizic mai mare decât atunci când mergi pe o suprafață dură. Mușchii și tendoanele vor depune o muncă mai asiduă, pe măsură ce picioarele tale calcă pe nisipul fin de pe plajă. Mersul pe nisip, într-un ritm mai lent, lăsând tălpile să se afunde în nisip, necesită un efort fizic mai mare decât dacă ai merge repede pe o suprafață dreaptă, cum ar fi o alee de parc sau un trotuar sau decât dacă ai face jogging.

Mai precis, mersul pe nisip, fără încălțăminte, necesită de aproape 2,1 până la de 2,7 ori mai multă energie decât mersul pe suprafețe tari. Dacă îți place să alergi de dimineață, chiar în momentul în care soarele răsare, reține că o sesiune

Mersul pe nisip este benefic și pentru articulațiile tale

Mersul pe nisip este benefic și pentru articulațiile tale, nu doar pentru starea de spirit. În loc să îți solicite articulațiile, așa cum se întâmplă în cazul suprafețelor tari de pe străzi, parcuri sau din săli de sport, nisipul de pe plajă acționează ca un strat natural care amortizează șocurile, iar în acest mod, articulațiile tale nu vor fi așa de solicitate. Dacă suferi de poliartrită reumatoidă, mersul pe plajă înainte de răsăritul soarelui poate fi un tip excelent de mișcare pentru tine.

Mersul pe jos, ocazia să îți iei doza zilnică de vitamina D

Mersul pe jos este ocazia perfectă pentru a-ți lua doza de vitamina D. Numeroase studii arată că, prin prisma stilului de viață pe care îl avem (lucrăm multe ore închiși în birouri), mulți dintre noi au lipsă de vitamina D. Așa că dacă profiți de un concediu la mare, fie el și de câteva zile, nu uita să faci o plimbare pe plajă și să mergi desculț pe nisip, pentru a te expune în mod controlat la razele soarelui și pentru ca pielea ta să aibă timp să producă suficientă vitamina D în timpul vacanței.

Mersul pe nisip, în picioarele goale, te ajută să arzi calorii

Pentru cei mai mulți dintre noi, arderea caloriilor reprezintă unul dintre beneficiile pe care le așteptăm când facem exerciții fizice. Însă când vorbim despre mersul pe nisip, în picioarele goale, unul dintre principalele beneficii este că organismul va folosi între 20 și 50% mai multe calorii decât în situația în care mersul, în același ritm, se efectuează pe o suprafață tare. Așa că ia-ți familia sau prietenii la o plimbare lungă pe plajă, pe nisipul fin, fie dimineață foarte devreme, când soarele abia răsare, fie pe înserat, când razele solare scad în intensitate.

Nisipul, un exfoliant natural pentru pielea de pe tălpi

Nisipul este un exfoliant natural pentru pielea de pe tălpi. Cine mai are nevoie de ore petrecute la spa, când poți să îți relaxezi picioarele și tălpile printr-o simplă plimbare pe plajă? Atât nisipul ud de la mare, cât și cel uscat acționează ca un exfoliant, care ajută la îndepărtarea celulelor moarte. Poți, de exemplu, să mergi mai încet o vreme, apoi să alergi, după care să încetinești din nou și să te plimbi prin apă la adâncime mică, pe marginea plajei. Vei constata la finalul vacanței că pielea ta este mai fină decât la venire.

În concluzie, mersul pe jos pe nisip este o modalitate bună nu doar de a face mișcare, ci și de a-ți crește buna dispoziție, a combate stresul și a te conectata cu natura. Atenție doar la razele ultraviolete și păstrează-ți mersul desculț pe plajă pentru primele ore ale dimineții sau pentru seară.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS