21.7 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateOMS recunoaște o „legătură probabilă” între vaccinurile ARN mesager și cazurile de miocardită

OMS recunoaște o „legătură probabilă” între vaccinurile ARN mesager și cazurile de miocardită

Organizația Mondială a Sănătății a transmis, vineri, că există o legătură „probabilă” între vaccinurile ARN mesager și cazurile de inflamație a inimii. Cu toate acestea, au subliniat specialiștii, beneficiile serurilor respective depășesc riscurile.

După centralizarea cazurilor raportate de miocardită și pericardită în mai multe țări, în special în Statele Unite, experții OMS au concluzionat că „datele colectate până în prezent sugerează o legătură cauzală probabilă între vaccinurile ARN mesager și miocardită”, arată AFP, citat de HotNews. Partea îmbucurătoare, în urma analizei cazurilor, este că evoluția imediată a miocarditei și pericarditei după vaccinare este, în general, ușoară și răspunde la tratament.

„Este în curs de urmărire pentru a determina efectele pe termen lung”, au precizat experții OMS, precizând că recomandările pot fi actualizate, în funcție de cele mai proaspete infomații. Ca ideea generală, OMS a subliniat că „beneficiile vaccinurilor ARN mesager depășesc riscurile în ceea ce privește reducerea spitalizărilor și a deceselor cauzate de COVID-19”.

La sfârșiutul lunii iunie autorităţile americane au fost cele care au anunţat deja că există o legătură „probabilă” între vaccinurile împotriva COVID-19 de la Pfizer şi Moderna şi cazuri rare de inflamaţii la nivelul inimii la adolescenţi şi tineri. Primele cazuri au fost semnalate în Israel, unde campania de imunizare a fost una dinte cele mai rapide de pe glob.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS