10.6 C
Craiova
marți, 23 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSanatateÎncă două decese provocate de tulpina indiană Delta în România

Încă două decese provocate de tulpina indiană Delta în România

Tulpina indiană Delta a provocat încă două decese în România, victimele fiind o persoană în vârstă de 35 de ani, respectiv una de 62 de ani, ambele din județul Bacău, nevaccinate, care sufereau și de alte afecțiuni, anunță Institutul Național de Sănătate Publică.

Sunt al doilea, respectiv al treilea deces cauzate de infectarea cu tulpina Delta în România, după un bărbat de 72 de ani din Pitești, care a murit acum două săptămâni.

Varianta B1617.2 (Delta) sau tulpina indiană este considerată cea mai adaptată dintre cele patru variante virale de îngrijorare, cu un grad ridicat de contagiozitate, de două ori mai mare față de tulpina inițială și cu aproximativ 60% mai mare decât tulpina Alpha, cunoscută ca varianta britanică.

Varianta Delta are potențialul de a deveni tulpină majoritară la nivel global în perioada următoare, nu doar în anumite țări, fiind responsabilă de un număr mare de infecții, predominant la persoanele nevaccinate, arată Comitetul Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea împotriva COVID-19.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS