19.8 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljSpitalul Filantropia va deschide un centru de diagnostic cu aparatură modernă

Spitalul Filantropia va deschide un centru de diagnostic cu aparatură modernă

Spitalul Clinic Municipal „Filantropia” din Craiova îşi propune să deschidă, în curând, un centru de diagnostic pe strada Nicolae Titulescu. Conducerea unităţii medicale îşi doreşte ca, peste câteva luni, să funcţioneze aici Ambulatoriul de Specialitate Adulţi, renovat, şi un centru de imagistică modern, cu aparatură achiziţionată în cadrul unui proiect cu fonduri europene în valoare de 10 milioane de euro.

În această perioadă, Spitalul „Filantropia” implementează un proiect european de aproximativ 10 milioane de euro pentru dotarea cu echipamente de protecţie, materiale sanitare, dezinfectanţi şi aparatură medicală.
Dacă echipamentele de protecţie, materialele sanitare şi substanţele dezinfectante deja au fost achiziţionate, pentru aparatura medicală a fost finalizat zilele acestea termenul limită de depunere de oferte. „Urmează ca în cel mai scurt timp să fie finalizată procedura şi să fie desemnaţi câştigătorii”, transmit reprezentanţii spitalului.

Centru de diagnostic, pe Titulescu

În viitorul apropiat, spitalul va avea funcţional un centru de imagistică dotat complet, cu echipamente şi aparatură de ultimă generaţie: Computer Tomograf, RX fix şi mobil, Mamograf, Echograf şi RMN. Acesta din urmă a fost pus în funcţiune în cursul anului 2020 şi este utilizat, în prezent, pentru pacienţii internaţi la Filantropia.
„După procedura de achiziţie, ne vom apuca să amenajăm spaţiile necesare pentru noile echipamente, pe strada N. Titulescu, unde se află birourile. Ne dorim să avem aici un centru de diagnostic, cu imagistică şi Ambulatoriul de Specialitate Adulţi, unde lucrările de renovare sunt aproape gata. Pentru centrul de imagistică, echipamentele necesită spaţii speciale, dar şi autorizări de la CNCAN (Comisia Națională pentru Controlul Activităților Nucleare), astfel că va mai dura puţin. Noi estimăm că peste câteva luni vom putea da drumul la activitate”, precizează Liviu Radu, directorul spitalului.

Aparatură nouă şi la neonatologie

Graţie proiectului în valoare de 10 milioane de euro, laboratorul de analize medicală va avea analizoare noi, iar de aparatură nouă va beneficia şi secţia de neonatologie. Aceasta va fi dotată cu incubatoare, masă radiantă cu funcţie de resuscitare şi aparat de ventilaţie terapie intensivă pentru nou născuţi.

O parte din fonduri merg şi către achiziţia de videolaringoscop, sistem de videoendoscopie, aparat anestezie, nebulizatoare, pulsoximetre, monitoare funcţii vitale dar şi pentru o autosanitară.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS